9. des
KOMMER: Finnmark Operakor, her under Nordkapp Filmfestival, kommer til Kirkenes og får hjelp av elever fra Kirkenes barneskoles skolekor. (Foto: Christel Eriksen)
 
Inviterer til Nyttårskonsert
Fire fremføringer på fire dager, på fire ulike scener. Slik feirer Finnmark Operakor det nye året i Øst-Finnmark.

Publisert: 06.jan.2015 06:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Musikken publikum får høre er Carl Orrfs klassiske verk, Carmina Burana, fra 1936. Dette kjente korverket bygger på sanger fra 1200- og 1300-tallets Europa med temaer som lykke og rikdom, livets forgjengelighet, våryrhet, gleder og farer ved drikking, fråtsing, gambling og nytelse. Det hele basert på ideen om det roterende lykkehjulet.

Kjent musikk

- Musikken er kjent for mange blant annet som filmmusikk til flere filmer, og innholder stykker som strekker seg fra kraftfulle til poetiske og melodiøse korpartier, og vakre arier. Alle tar for seg livets skiftende hell og lykke, sier styreleder i Finnmark operakor, Christel Eriksen.

Russiske solister

Finnmark operakor har medlemmer fra Alta i vest til Vardø i øst, som alle gleder seg til å dra på ny turne, denne gang i østfylket. Dirigent er som alltid Ursa Lah. Pianisten er også kjent for folk i østfylket, Ektarina Isayevskaya. Som ved nyttårskonsertene i Vest-Finnmark i fjor, har koret med seg dyktige russiske solister i sopranen Elvina Mulina og barytonen Rinat Chuganaev.

Lokale barnekor

- Begge kommer fra Musikkteateret i Petrozavodsk, og holder et meget høyt nivå, sier Eriksen.

I tillegg samarbeider Finnmark operakor med lokale barnekor på alle fire konsertstedene, som er med i forestillingene.

- Det å kunne samarbeide med lokale barnekor, setter en ekstra spiss på turneen for oss, sier styrelederen.

- Vi gleder oss veldig, sier hun.

Fire konsertsteder

Konsertrekken starter i Berlevåg torsdag 8. januar, deretter går det slag i slag med konserter i Vardø fredag og Tana Bru lørdag, før det hele  avsluttes med matineforestilling i Kirkenes søndag 11. januar. I Kirkenes får de musikalsk drahjelp av Kirkenes barneskoles skolekor under ledelse av Ingunn Bye.

- På alle konsertstedene bidrar også lokale musikkentusiaster med praktisk hjelp, noe vi er veldig takknemlig for, sier Christel Eriksen.

Konsertene er støttet økonomisk av Barentssekretariatet og Sparebank 1 Nord-Norge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no