22. nov
STABLER: Ole Andreas Brandal og Birger Fløtten Andreassen er blant de som håper å få bygd en ordentlig varde i løpet av markeringen. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Inviterer til steinmarkering
Lærere vil bygge varder for å støtte de streikende.

Publisert: 27.aug.2014 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Den pågående lærerstreiken har ennå til gode å berøre Sør-Varanger kommune. Men om alt går som planlagt, blir det likevel en synlig markering i Kirkenes. Torsdag ettermiddag er det planlagt en aksjon utenfor rådhuset. Der er folk oppfordret til å ta med seg stein, - men absolutt ikke for å kaste.

- Det blir nok ikke noen steinkasting. Vi er fornuftige folk, sier Birger Fløtten Andreassen. Dette er nemlig en del av en nasjonsvid markering kalt «Snu en stein for KS». Andreassen er selv lærer, og er med på å arrangere Kirkenes-arrangementet.

- Kommunens sentralforbund sier de har snudd hver stein i forhandlingene. Derfor oppfordrer vi folk til å ta med stein, sier han. Tanken er å bygge varder med steiner der man har skrevet støttemeldinger til den pågående lærerstreiken.

- Vi skriver hvorfor vi ikke vil ha sju og en halv times dager, og at vi vil ha mer tid til elevene, sier Andreassen. Han påpeker at lærerne jobber mer enn sju og en halv timer hver dag, og at de er ute etter å beholde fleksibiliteten de har i dag.

- Vi håper å få så mange lærere som mulig med på markeringen. Om andre har lyst til å komme og snu en stein, er det bare å dukke opp. Ta gjerne med stein, sier han.

I mellomtiden finnes det en egen Facebook-gruppe for saken, kalt «Snu en stein for KS».

I skrivende stund venter Andreassen fremdeles på tilbakemelding fra politiet på om de får tillatelse til å holde markeringen ved rådhuset. I mellomtiden finnes det en egen Facebook-gruppe for saken, kalt «Snu en stein for KS».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no