6. des
TRAPP: Bjørn Mentyjærvi Menna ved demninga i Sandneselva i 2013.
 
Is i Pasvik - mulig sankthansflom i Sandneselva
Kjølige forhold både der fisket er i gang, og der nedtellinga nå begynner.

Publisert: 31.mai.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Fiskesesongen i Sandneselva begynner 24. juni i år. Men Bjørn Mentyjærvi Menna i elveforpakterne Sandnes IL tror ikke det blir særlig fiskeforhold der før i juli.

- Jeg tror det blir en jævla flom i elva rundt Sankthans. Det er fremdeles masse is på Langvannet, og man kan gå på ski langs elva nå, sier han.

Menna forteller at fiskereglene for Sandneselva ellers vil være de samme som i fjor, dog med oppdaterte priser. De vil samtidig sørge for at det kommer opp skikkelige informasjonsskilt om reglene i området, blant annet siden det er opprettet perletur-mål i ett av de fredede områdene.

Is i Pasvik

Isen har gått og det er mye vann i Pasvikelva ved Skogfoss, Melkefoss og Rødsand. Men de fleste vannene der det er mindre strøm er fremdeles islagte, melder Aksel Emanuelsen i Pasvikdalen jeger- og fiskerforening.

- Det er veldig sent i forhold til de siste årene, sier han.

Samtidig tror han fremdeles det er muligheter for flom senere, selv om det ikke har blitt så ille som det først virket. Det kalde været har gjort at snøen har smeltet sakte.

- Jeg vet ikke om det blir storflom, for en del er unnagjort. Men jeg har aldri opplevd så mye snø i Skogfoss som i år. Det er fortsatt mye snø i skogen, og alt skal ned.

Det er mulig å fiske etter innlandsfisk i Pasvikelva året rundt, men laks og ørret må vente til 1. juni.

Radiomerking og pukkellaks

Sandnes IL ber fiskerne i år om å være oppmerksomme på to ting når de fisker i Sandneselva. Det ene er at en del av fisken kan være radiomerket i buken, da fisk fra et Akvaplan-Niva-prosjekt som startet i 2014 nå ventes tilbake til elva.

Det har ikke noe å si for fisken, annet enn at idrettslaget ønsker å få radiosenderne tilbake om noen finner dem.

Idrettslaget håper også at folk gir beskjed om de ser pukkellaks i elva. Pukkellaksen er uønsket, og laget jobber med å fjerne dem.

- Vi har tatt opp pukkellaks i elva de siste årene, og i fjor fikk vi stående dispensasjon fra Fylkesmannen for å gjøre det. Vi regner med at det vil gå raskt å få det i år også for å ta opp pukkellaks, om noen melder fra, sier Bjørn Mentyjærvi Menna.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no