23. okt
SØKER: Roger Jakobsen søker om forlengelse av åremålstillingen som grensekommissær. (Foto: Tor Sandø)
 
Jakobsen vil fortsette som grenseboss - og politiet håper å få på plass en ny hysj hysj-sjef i Kirkenes
Politiet lyser ut stilling både som grensekommissær og leder for PST i Finnmark.

Publisert: 29.mar.2017 16:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Stillingen som grensekommissær lyses ut på åremål for tre år av gangen. Man kan søke om forlengelse én gang, og dermed ha stillingen i seks år. Grensekommissær Roger Jakobsen bekrefter at han gjerne vil ha den i tre år til.

Kontinuitet

- Ja, mitt navn vil være å finne på søkerlista, sier Jakobsen.

- Det er sånn at stillingen skal lyses ut etter tre år, uavhengig av hva den som har stillingen, ønsker. Sånn er reglene for åremålet, sier Jakobsen.

Han var aldri i tvil om at han hadde lyst å fortsette.

- Jeg trives veldig godt og synes jobben er utrolig spennende. Den har også helt spesielle utfordringer, mange av dem krever en viss kontinuitet, så det er også en grunn til at jeg har lyst å fortsette. Jeg har forresten registrert at svært mange av mine forgjengere også har hatt to perioder, sier han.

Søknadsfristen er 3. april, og det er Kongen i statsråd som utnevner ny grensekommissær.

- Det er bare å krysse fingrene, for det er jo ikke opp til meg å ta avgjørelsen, sier Jakobsen.

PST-leder

Da øst og vest ble slått sammen til ett politidistrikt i 2015, ble de to stillingene som leder for PST (Politiets Sikkerhetstjeneste) også slått sammen til en stilling. Samtidig takket daværende PST-leder i Øst-finnmark politidistrikt, Trond Eirik Nilsen, ja til seks års åremålstilling som visepolitimester i Finnmark.

Siden da har ikke stillingen som leder i PST vært fast besatt.

- Vi har hatt fungerende ledere i øst og vest etter den gamle strukturen, men nå håper vi å få en leder for hele politidistriktet, slik den nye stillingen er definert, sier Nilsen.

Søknadsfristen går ut i neste uke.

Grensekommissariatet er ikke underlagt Finnmark politidistrikt, og holder til i et eget bygg.

Ny lederstilling

I forbindelse med omorganiseringen av Finnmark politidistrikt har man også slått sammen avdelinger, og politiet søker nå etter en leder av felles enhet for utlendingssaker, forvaltning og sivil rettspleie.

- Det er en stor og tung stilling. Lederen vil få ansvar for rundt 70 ansatte over hele Finnmark. Storskog og politiattestkontoret i Vardø er avdelinger som faller inn under denne nye enheten, så det er et stort ansvarsområde, sier visepolitimesteren.

Det er også utlyst ledig stilling til fem politibetjenter, men disse er del av den naturlige rotasjonen av unge politifolk.

- Dette er normal turnaround. Vi regner ikke med å kunne søke etter nye stillinger på bakgrunn av ekstrabevillinger før til høsten, sier Trond Eirik Nilsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no