19. okt
TAKKER FOR SEG: Jan-Henrik Fredriksen takker for seg som stortingspolitiker etter tre perioder.
 
Jan-Henrik Fredriksen gir seg på Stortinget
Fremskrittspartiets Jan-Henrik Fredriksen fra Jarfjord takker nei til flere perioder på Stortinget.

Publisert: 29.apr.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

I disse dager gir Fredriksen nominasjonskomiteen i Finnmark Fremskrittsparti beskjed om at han gir seg som stortingspolitiker og ikke vil ta gjenvalg ved valget i 2017.

– Jeg har hatt mange flotte år på Stortinget og om man skal si ja til en ny periode så må man føle selv at man har overskudd og lyst til å ta en ny periode. Jeg har vært frontfiguren for Finnmark FrP i nesten 17 år, slik jeg analyserer det så er det på høy tid at yngre krefter fra Finnmark FrP slipper til på Stortinget, sier Fredriksen (59).

Tre perioder

Sør-Varanger-politikeren har vært innvalgt på Stortinget siden 2005. Han vil ha fullført tre stortingsperioder når han nå gir seg i toppolitikken.

– Jeg er utrolig stolt over den tilliten jeg har fått, både fra FrP og befolkningen i Finnmark. Det er noe jeg vil være evig takknemlig for. Det vil bli vemodig å slutte, Stortinget er et fantastisk arbeidssted og FrP er spennende parti å jobbe for, sier Fredriksen.

Lokalt har Fredriksen i tiden som stortingspolitiker engasjert seg blant annet i helsepolitikk og veistandard i hjemkommunen, for å nevne noe.

Hva skal du gjøre nå når du forlater Stortinget neste år?

– Jeg har tenkt mye i forhold til det, og lar ting fortsatt stå litt åpent. Jeg har alltid hatt mer enn nok å gjøre i livet og det vil jeg også ha når jeg nå slutter på Stortinget. Så vil tiden svare for hva man prioriterer. I 2017 blir jeg 61 år og jeg vil nok bruke noe mer av livet mitt på mine store interesser; jakt og fiske. Det er interesser jeg ikke har hatt anledning til å dyrke i særlig grad de siste årene, sier Fredriksen, som alltid har vendt tilbake til huset i Jarfjord i periodene han har hatt fri fra toppolitikken.

Når det kommer til hvem som bør etterfølge han, sier Fredriksen at det blir opp til nominasjonskomiteen å fremme de personer som de ønsker.

– Jeg synes Bengt Rune Strifelt, gruppeleder for fylket, har gjort en utmerket jobb for partiet, sier han.

Komitearbeid

Fredriksen har vært medlem av Helse- og omsorgskomiteen, Transport- og kommunikasjonskomiteen og sitter nå i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.
Fredriksen er utdannet sveiser og før han ble valgt inn på Stortinget jobbet han 20 år som sveiser og rørlegger i Nordsjøen og på oljeanlegg på land.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no