23. okt
- VÆR SAKLIG: Stine Karisari er glad for responsen og oppfordrer til saklig debatt på sosiale medier. (Foto: Anne Mette Bjørgan)
 
«Jeg trodde ikke så mange brydde seg...»
Stine Karisari skrev et innlegg på facebooksida si om hva hun mener om noen av dem som skriver om flyktninger.

Publisert: 24.sep.2015 13:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Det raste inn med likes og kommentarer. Innlegget hennes var onsdag formiddag delt 63 ganger.

«Hadde tenkt å forbli stille, men får ikke lengre til. Æ e ikke så rystet over ka enkelte folk mene om andre menneska , men forbausa over ka enkelte får sæ til å skrive på facebook og andre plass. Sjokkert over kor bortskjemt og lite reflektert det går an å være. Kor kommer alt hatet fra?»

Slik begynner hun innlegget sitt.

- Jeg så så mye på Facebook at jeg nesten ikke hadde lyst til å logge meg på, forteller hun.

- Det var så mye. Folk delte videoer og bilder av grov vold og satte det i sammenheng med flyktningene. Det har vært spesielt mye nå. Jeg blir provosert av disse såkalte nettrollene. Og det er ikke så mange som tar til motmæle heller.

Derfor skrev hun innlegget mandag kveld. Og trodde ikke det skulle bli lest av så mange. Hun tenkte at det sikkert ikke er så mange som bryr seg.

- Men det er det. Jeg ble positivt overraska. Det virker som det er så mange som er mot, men så er det så mange som er enige med meg. Jeg har bare fått to negative tilbakemeldinger, resten har tomlene opp. Det er kjempebra.

«Nån av dem som skrik høyest e de samme menneskan som nyte godt av velferdsstaten, og kanskje til og med lure litt unna fellesskapet av og til. Å bli født i Norge e som å vinne storgevinsten i lotto.»

Stine Karisari ønsker at flere tar til motmæle og hun tror at debatten på sosiale medier vil øke nå etter at transittmottaket i Fjellhallen åpner.

- Det er så lett å sitte der bak tastaturet og komme med oppgulp, mener hun. Men understreker samtidig at det er lov å komme med sine meninger.

- Men vær saklig. Vi må ha en debatt om politikken, men saklig. Og uten forferdelige virkemidler. Husk at det også er barn som er på Facebook.

«Æ e redd for ekstremista, både dem som sitt å skjule sæ bak tastaturet sitt og dem som planlegge terror mot sivile. Æ e redd for at din og min velferd og trygghet ska bli dårligere. Men kjære medmenneska - ta å åpne øyan og se at det e politikken som må endres. Det hjelpe ikke hate dem som kommer. »

- Folk har sagt til meg nå etter innlegget at «gu kor tøff du e som tør». Det er mange som prater om dette, men de tør ikke skrive på sosiale medier om det. De er redd for kommentarene, sier Stine Karisari.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no