16. okt
TEGNER: Jan Arne Jerijervi lager Jervestreken hver lørdag. Jeg tegner først på papir, så overføres det til PC-en, hvor jeg gjør det ferdig, sier han. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Jervestreker på veggen
Jan-Arne Jerijervis jervestreker hver lørdag har nå blitt utstilling på biblioteket.

Publisert: 04.feb.2015 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

- Når tema fra Barentsregionen tas opp i media, er det ofte de tunge, utenrikspolitiske sakene. Det er viktig å ha på agendaen, men vi trenger også å få ett skråblikk og humor inn i bildet, sier biblioteksjef Hildur Eikås.

- Enten det gjelder vår grenseregionale nærhet og saker, eller større, nasjonale og utenrikspolitiske synspunkter så klarer avistegner Jan-Arne Jerijervi det med bravur, legger hun til.

Alltid tegnet

- Jeg har alltid likt å tegne, har tegnet overalt, i skolebøker og på timeblokkene på Sydvaranger. Det er veldig artig å komme på ei hytte og se at noen har hengt opp en av mine på veggen, smiler han. Det var daværende redaktør Erling Norvik som oppdaget tegnetalentet i 1980-81.

- Han ba meg om å tegne noe til avisa. Siden har det blitt massevis av avistegninger, forteller Jerijervi.

Han har tatt vare på alle, og synes det er artig å bla gjennom alle sammen for å finne bidrag til utstillinga.

- Det er utrolig mye lokalhistorie å lese om, og mange temaer som har gått igjen mange ganger, som Sydvaranger og skuterkjøring.., men det har ikke vært så vanskelig å finne på nye vitser, noen ganger vet man det allerede på mandag. I løpet av uka skjer det alltid noe man kan fleipe med, ler han.

Ikke henge ut

Han liker ikke å henge ut folk, og tar ikke imot tips som noen kan ble lei seg for. Bare et par ganger har han fått kjeft for tegningene sine.

- Jeg får ofte gode ideer fra andre, men jeg synes de som blir fleipet med også skal kunne le av det, sier Jerijervi.

- Jeg er veldig fornøyd når jeg kan få slått sammen flere saker, som nå sist med ordføreren som kaster lasso på Knut Mortensen, den syntes jeg var morsom, ler han.

I tillegg til å tegne Jervestreken hver lørdag i Sør-Varanger Avis, har han også tegnet diplomer, illustrert bøker og bidratt med tegninger i andre sammenhenger.

Utstillingen vises i biblioteket i hele februar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no