21. okt
POLFARER: Johanne Jerijærvi på Svalbard.
 
Johanne Jerijærvi og kompani når Nordpolen i ettermiddag.
Oppdrag Nansen-gjengen får overnatte på Nordpolen i natt, om alt går som det skal.

Publisert: 21.apr.2015 16:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Trettenåringen Johanne Jerijærvi fra Hesseng er som kjent en av fire ungdommer som er på tur til Nordpolen på "Oppdrag Nansen". Nå meldes det at de når Nordpolen i kveld, i en pressemelding fra NRK:

«Etter fem harde skidager ser det ut til at 13-åringene Erika, Elias, Johanne og Johannes vil nå polpunktet rundt kl. 18:00 i ettermiddag.

I temperaturer ned mot minus 20, og med snøfokk og dårlig sikt, skriver de fire hardhausene ny, norsk polarhistorie ved å bli de yngste nordmenn som har gått på ski til polpunktet, 90 grader nord. Under ledelse av den erfarne ekspedisjonslederen Børge Ousland har gjengen i «Oppdrag Nansen» forsert høye is-tårn og dype råker. Dette har de gjort i klimaforskningens ånd, for å forstå og oppleve hvordan et skiftende klima påvirker kloden vår.
På veien har de tatt snøprofiler for norsk Polarinstitutt, og på selve polpunktet skal de grave ned en forskningsbøye for franske og norske forskere.

Redaksjonsleder i NRK Troms, Beate Hårstad Jensen, venter spent på neste oppdatering fra ekspedisjonen:
– Vi er ufattelig imponerte av den innsatsen ungene har lagt ned og gleder oss veldig til å få bekrefta at de når målet som de har sett sånn fram til. Ekspedisjonen har hittil gått veldig bra. Norges yngste polfarere er virkelig noen å se opp til, og jeg er enormt stolte av dem, sier Jensen.»

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no