25. aug
DØMT: Kate Johansen. Til høyre Kaare Ramberg, som også satt i ledelsen i Mudenia Elektro. Han ble imidlertid ikke siktet for noe straffbart i forbindelse med konkursen.
Arkivfoto: SVA
 
Johansen fikk tre måneder lavere straff i lagmannsretten

Publisert: 07.feb.2019 20:42
Oppdatert: 07.feb.2019 20:48

Tidligere daglig leder Kate Johansen ble funnet skyldig også i ankesaken, og må forberede seg på ett år og ni måneder bak murene.

Kate Johansen ble dømt til fengsel for grov økonomisk utroskap i februar i fjor, da Mudenia-saken var oppe i Øst-Finnmark tingrett. Tingrettsdommerne var enstemmige i at hun hadde tappet bemanningsselskapet Mudenia Elektro AS for store verdier i tiden før det gikk konkurs i 2014.

Retten avviste ankebehandling av åtte av de 15 punktene Johansen ble dømt for i tingretten. Hålogaland lagmannsrett fant henne i dom 1. februar også skyldig i de resterende sju tiltalepunktene; blant annet grovt utroskap, kreditorsvik. og brudd på bokføringsloven. Til sammen dreide seg seg om beløp på flere millioner kroner.

- Lagmannsretten vil legge til at tiltalte har vist en manglende vilje til å etterkomme anmodninger fra ulike revisorer, på tross av gjentatte tilbakemeldinger over flere år. På grunn av selskapets størrelse og omsetning, utgjør dette alvorlige overtredelser, heter det i dommen.

Lagmannsretten justerte imidlertid ned straffen, fra to år til ett år og ni måneder. I tillegg ble hun fradømt retten til å lede noe selskap i fem år. Ifølge iFinnmark ønsker Johansen å prøve saken for Høyesterett.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no