21. okt
KLAR: Jørn Olsen med flere av MC-klubben bak seg, stående klar til kjøring.
 
Jørn Olsen og gjengen var først fra sørsida
Kirkenes MC-klubb tok initiativet til å faktisk stille seg i kø, da bru-og tunnelåpningen lot vente på seg.

Publisert: 29.sep.2017 16:12
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Bøkfjordbrua og Trifontunnelen hadde sin åpningsseremoni fredag klokka 10:30. Det skulle imidlertid ta fem timer til før den første vanlige trafikken skulle kjøre igjennom.

Åpningen av E105 i sin uavbrutte helhet var planlagt til klokka 15. Et kvarter før begynte folk å samle seg på parkeringsplasser og sideveier rundt. Blant dem var, som tidligere varslet, Kirkenes MC-klubb.

Etter hvert som klokka ble tre og over tre, samlet flere og flere biler seg på begge sider av tunnelen, mens blinken for stengt tunnel stadig lyste og bommen forble nedfelt. Rundt ti på halv fire tok endelig MC-klubben fart, og stilte seg rett foran bommen. Bilene som hadde ventet bak fulgte umiddelbart - deriblant et par russere som også ville se bru og tunnel i sin helhet.

Mindre humper

Veien i sin helhet har en del å si for MC-miljøet, ifølge Jørn Olsen, som sto aller først i køen. Han kan ikke si at han kjører mye mot Russland selv. Men de turene som går til Zapoljarnij blir nå lettere.

- Dette er mye bedre enn å kjøre igjennom Sandnes. Vi slipper humpene og hullene i bygda, sier han.

Og da klokka ble halv fire, åpnet endelig bommen seg. Motorrusing hørtes både foran og bak i køen, og gjennomfarten kunne begynne. Dog i et bedagelig tempo for mange - enkelte ønsket tydelig å få sett ordentlig på tunnelen.

Hytte og internasjonalt

Blant de som virkelig vil merke forskjellen på nyveien er Roger Sivertsen. Han har hytte i området, og var tilfeldigvis på vei hjem derfra da tunnelen skulle åpnes. Så han ventet like godt for å kjøre igjennom.

- Vi har hatt dårlig vei i lang tid, men dette er kjempeflott, og godt for de av oss som har hytte på denne sida, mener han.

- Og så har det vel en del internasjonal betydning. Det er nødvendig med en bru som ikke er for smal på en mellomriksvei, legger han til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no