21. okt
DIPLOM: Jan Gulbrandsen delte ut diplomet som er beviset på at Josef Bantolo er den verdige mottaker av Wenche Foss-rosen 2018.
Foto: Yngve Grønvik
 
Josef Bantolo fikk årets rose
For sjuende gang delte Wenche Foss laksefiskeforening ut rose i sin høye beskytters ånd. I år gikk den til Josef Bantolo.

Publisert: 12.apr.2018 14:16
Oppdatert: 13.apr.2018 18:49

– Vi vet at du er en aktiv gledesspreder blant beboerne på forskjellige institusjoner med din gitar og sang. Du underholder på gamlehjem, sykehjem og pensjonistmøter og er aktiv i Røde Kors sin besøkstjeneste med mye mer. Du er en verdig mottaker av Wenche Foss-rosen 2018, sa Jan Gulbrandsen.

– Vi ønsker deg lykke til med ditt engasjement for så mange i kommunen vår, la han til.

– Aldri forventet

– Dette er et stort øyeblikk for meg, sa Josef Bantolo.

– Det er et prestasjonsmerke i livet mitt, noe som jeg aldri hadde forventet. Tusen hjertelig takk, smilte han.

Bantolo fortalte at han kom til Norge i 2002 og hadde som mål å få samlet familien, bli godt integrert i samfunnet og få seg en jobb.

– Da jeg kom til Norge så jeg et stort behov for bistand og hjelp. Det var ensomme og trengende, og da jeg ikk jobb i helsevesenet så jeg at spesielt eldre hadde behov for kjærlighet og oppmerksomhet for å mestre hverdagen, sa Bantolo. Derfor har han gjort det han kan for å gjøre hverdagene lysere for de mange eldre som bor i institusjonene i Sør-Varanger.

Wenche Foss

Svein Erik Nordhus fortalte om opprinnelsen til Wenche Foss laksefiskeforening, hvordan både etternavnene Foss og Stang passet godt, men også at hun var et menneske de alle holdt av.

– Vi fikk nær og god kontakt med henne i flere år. Da hun gikk bort snakket vi med hennes sønn, Fabian Stang, og han foreslo at i stedet for at vi skulle gi blomster i begravelsen, kunne vi gi en blomst til noen vi syntes fortjente det. Det ville Wenche Foss ha likt. Så da innstiftet vi Wenche Foss-rosen, sa Nordhus.

Tidligere roser

Det er sjuende gang Wenche Foss-rosen blir delt ut. De tidligere mottakerne er:

2011: Ansatte på Wesselborgen

2012: Reiulf Pettersen

2013: Walter Kolpus

2014: Sør-Varanger Demensforening

2015: Karin Johnsen

2017: Merethe Nordhus

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ROSE: Anton Nilsen, Kåre Våga, Åsmund Røst, Svein Erik Nordhus, Thorleif Høgstad, Torbjørn Balk, Ronald Lorentzen og Jan Gulbrandsen delte ut årets Wenche Foss-rose til Josef Bantolo på Thon. Ved siden av Monette Bantolo.
Foto: Yngve Grønvik

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no