23. okt
GLAD: Lars Ole Ekerhovd fikk overlevert planene til regjeringen fra stortingsrepresentant Frank Bakke Jensen (H) i sommer, men ville vente med å slippe jubelen løs før statsbudsjettet var lagt fram. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Jubel, men ennå mye uavklart
- Nå kan vi slippe jubelen litt mer løs, sier Lars Ole Ekerhovd, nestkommanderende ved GSV. De fikk 32 millioner til å sette opp ett nytt grensekompani.

Publisert: 08.okt.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

I sommer ble det klart at regjeringen ville sette av penger til å opprette et nytt grensekompani på 150 soldater utstyrt med spesialvåpen. Da ville NK Lars Ole Ekerhovd ikke slippe jubelen løs, men avvente statsbudsjettet.

Viser vilje

- Ja, vi er glad for å få 32 millioner, sier Ekerhovd.

- Men vi vet ennå ikke hva som ligger bak tallene. Det er veldig mange som skal involveres for å få en slik avdeling på plass, men dette betyr at vi vil komme i gang med å sette opp en slik avdeling, sier han.

- Det viser i alle fall vilje til å få dette til.

Helikopter

Ekerhovd sier at det også ligger en liten usikkerhet i forhold til behandlingen av Langtidsplanen for Forsvaret, som skal skje i desember.

- Vi har jo blant annet også sagt at vi trenger helikopter, men må vente til behandlingen i desember. Hvis vi blir uten helikopter er det grunn til bekymring, sier han.

Avstand

Bakgrunnen for det sterke ønsket om helikopter er vær og føreforhold i Finnmark som kan være sterkt skiftende, og at rammene for grensevakten innbærer at man ikke skal være lenger unna sykehus enn en time.

- Slik soldatene i Afghanistan har. Skjer det en uykke, må vi også være i stand til å evakuere personer fort, sier han.

Kystvakt

- Det er også antydet at Kystvaktas helikopter skal være satt opp til å kunne bistå oss hvis 339-skvadronen forsvinner, men dette er også uavklarte spørsmål, legger Lars Ole Ekerhovd til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no