24. okt
FORNØYD: Frank Bakke-Jensen og de andre på Høyres valgvake i Kirkenes har god grunn til å feire.
 
Jubler for beste valg siden 80-tallet
Høyres Frank Bakke-Jensen styrer mot regjeringskontorene og er klar for hva det måtte være av oppgaver fra kommende statsminister Erna Solberg.

Publisert: 10.sep.2013 01:59
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

- Det føles veldig godt, sier Bakke-Jensen han til avisa under partiets valgvake på Thon i Kirkenes. Partiet har gjort sitt beste valg i Finnmark siden 1980-tallet.

Innsats

- Vi går frem i alle kommuner og dobler resultatet med en økning på 11 prosent siden forrige valg. Vi må tilbake til 80-tallet og Erling Norviks tid for å finne lignende oppslutning, forteller Bakke-Jensen, som innrømmer at det har vært en slitsom valgkamp og det har gått i ett.

- Vi har hatt flinke lokallag som har gjort en formidabel innsats. Lufta går litt ut av en når man sitter og følger med på resultatene. Da er det intet mer vi kan gjøre, enn å vente og se, sier Bakke-Jensen, som har utdanning og kompetanse som sin hjertesak for Finnmark. Også varaordfører Tove Alstadsæter er meget fornøyd.

- Vi har framhevet vår gode politikk og bygd en god organisasjon. Derfor har vi klart å øke såpass som vi har gjort, sier hun.

Gi og ta

Også FrP er svært fornøyd med valget, og Jan-Henrik Fredriksen takker velgerne og er stolt og ydmyk over at han nå har fått fire nye år på Stortinget. Han er klar på at partiet skal sette krav og markere seg i en ny regjering.

- Nå skal vi inn i forhandlinger og FrP skal være tøffe og markere seg. Samtidig skal vi også vise respekt for de andre partiene, poengterer han. Samferdsel, justis og en verdig eldreomsorg er hjertesaker som partiet vil kjempe for.

- Får jeg det som det vil, blir det øremerket midler til Pasvik, Jarfjord og Jakobsnes. Det er saker jeg vil kjempe hardt for, understreker han.

Frykter usikkerhet

På Arbeiderpartiets valgvake på Ritz er ikke stemningen like god som i den borgerlige leiren, men lokallagsleder Lena Norum Bergeng og de andre er fornøyde med at AP fremdeles er Norges og Finnmarks største parti, og at de gjorde et meget godt valg i Sør-Varanger. Det mener de understreker at dagens regjering har fått til mye og har mye å være stolt av.

- Jeg tror mange vil gå en usikker framtid i møte dersom høyresiden skal gjennomføre alt de har sagt. Og det er klart at jeg frykter en ren Høyre-Frp-regjering mer enn en regjering med Høyre, KrF og Venstre, sier Bergeng, som ikke vil ta sorgene på forskudd.

- Nå skal det jo forhandles og dersom samarbeidet skulle falle sammen, så er vi jo der. Vi gir uansett ikke opp, og nå jobber vi mot nye mål og om to år er det kommunevalg, sier lederen for Ap i Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no