21. okt
TULIPANER: Tulipaner er fargerike i mange varianter. (Foto: plantmania).
 
Julefine tulipaner
Til jul er det er det koselig å pynte i stuen med klassiske røde eller hvite tulipaner.

Publisert: 24.des.2016 09:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Det blir ekstra lekkert hvis du kombinerer tulipanbuketten med noe vintergrønt som hører julen til sier Tonje Bergh, planterådgiver i Plantmania.

Klassisk rødt

Den røde, klassiske varianten av tulipaner er fortsatt en favoritt, men også de hvite, rosa og lilla variantene er populære farger i tulipanbuketten til jul. Men tulipaner finnes i mange ulike farger og former, så du kan enkelt finne den tulipanbuketten som gir deg mest julestemning. Frynsete, krøllete, glatte, enkle eller doble - variasjonene er mange, så her er det bare å velge og vrake.

Lenge uten vann

Tulipaner er en av få blomster som kan oppbevares tørre i kjøleskap eller et kjølig og mørkt rom opp til flere dager uten å ta skade. Tulipaner uten vann er lette å frakte med seg, og i tillegg tåler de noen kuldegrader. Dette gjør tulipaner til den perfekte blomsten for jule- og nyttårsfeiringen på hytta. Vel fremme på hytta kan du kanskje merke at tulipanene er litt slappe, men det lar seg fort rette på hvis du snitter 2 cm av stilken, og deretter lar tulipanene stå å trekke friskt, kaldt vann i cirka en time.

Dyrket frem i Norge

De aller fleste tulipanene du får kjøpt er produsert i Norske gartnerier som sørger for at du alltid får ferske, friske og kortreiste tulipaner av god kvalitet.

Slik lykkes du med tulipaner

Tulipaner er lite kravstore blomster, så lenge de får påfyll av vann hver dag. En bukett med tulipaner holder seg minst 1 uke, om ikke lenger.

- Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge.

- Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.

- Snitt to centimeter av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann

- Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.

- Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster - det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.

- Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.

- Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.

Tips:

I juletiden både spiser og dekorerer vi med frukt i ulike varianter, men husk at frukt utsondrer hormonet etylen som påskynder aldringen av tulipanene og dermed reduserer holdbarheten. Sett derfor tulipanbuketten i god avstand fra fruktfatet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no