9. des
INNSAMLING: Julegryta er symbolet på Frelsesarmeens årlige innsamlingsaksjon, sier leder Karstein Kristiansen. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Julegryta på plass
Når juletreet tennes på Kirkenes torg søndag, er det ikke bare adventen som starter. Det er også starten for Frelsesarmeens julegryte.

Publisert: 30.nov.2014 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Totalt 180 julegryter settes ut over hele landet første helgen i advent. Dette er Frelsesarmeens årlige innsamlingsaksjon ved inngangen til adventstiden.

Mat og klær

På butikk- og kjøpesentre, gatehjørner og torg over hele Norge håper Frelsesarmeens soldater på penger til de som ikke har det så godt.

- Takket være fjorårets bidrag i julegryta, har vi gjennom hele året hatt mulighet til å hjelpe tusenvis av mennesker med mat og klær. I tillegg har flere barnefamilier fått oppleve det å reise på ferie for aller første gang. Dette er viktige tiltak som vi vet betyr noe. Vi håper at folk blir med på Norges varmeste tradisjon, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen.

I 2013 kom det inn over 29 millioner kroner i julegrytene rundt omkring i landet.

- Takket være givergleden har mange fått hjelp i året som har gått. Mange av midlene fra julegrytene brukes ved Frelsesarmeens slumstasjoner og velferdssentre i landet, sier Hannevik.

Stor pågang

Pågangen ved Frelsesarmeens hjelpesentre er større enn noen gang før. Det sier Elin Herikstad, som er armeens leder for velferd og utvikling.

- Ved Frelsesarmeens hjelpesentre ser vi hver dag mange av dem som faller utenfor i samfunnet vårt. Blant annet oppsøker mange fattige småbarnsfamilier Frelsesarmeen for hjelp, sier Herikstad.

Hun vet at en matpose, klær, mulighet til å dra på ferie eller noen å snakke med betyr mye for mange.

- Siden starten i 1901 har julegrytene vært et kjært tegn på at det nærmer seg jul. Og da kommer folks medmenneskelighet ekstra godt til uttrykk. Folk i alle aldre og i alle livssituasjoner er med og gir sitt bidrag. At vi i år setter ut julegrytene første helgen i advent for 114. gang, vitner om at nordmenn har stor omtanke for andre mennesker. Det er takket være det de putter i grytene at vi kan hjelpe så mange. For mange byr julegryta på julestemning, for andre mat, varme klær og verdighet, sier Herikstad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no