12. nov
UB-ELEV: Julia Andersen (til høyre) laget krabbegelé med Katrine Figenschou i deres ungdomsbedrift. Nå har hun vunnet frem i Arctic Skills.
Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ
 
Julia vant kokkeslaget i Tornio
Drar også til skole-NM neste uke. Se videoen av premieutdelingen!

Publisert: 20.apr.2018 13:23
Oppdatert: 20.apr.2018 13:23

Etter å ha vunnet frem på norsk side i Arctic Skills-konkurransen for yrkesfag-elever, samlet de beste elevene i barentsregionen seg i Tornio i Finland i forrige uke. Norske, finske og russiske elever konkurrerte i alt fra sveising, tømring og elektrofag til - nettopp - kokkefaget.

Det var her Julia Synnøve Andersen hadde vunnet frem i finnmarkskonkurransen tidligere i vinter. Da hun stilte opp i Tornio i Lappland, overbeviste hun nok med kokkeleringen til å vinne over både finnen og svensken.

Kokkeprestasjonene er ikke over for Andersen. Hun går også til skole-NM i Strinda i Trondheim neste uke. 25. og 26. april finner den konkurransen sted, under WorldSkills Norge sin banner.

Arctic Skills er en yrkesfag-konkurranse som foregår i Finnmark, Murmansk og Lappland. Elever i yrkesfag får vist evnene sine i konkurranser som er tilpasset deres yrker, først i en fylkesrunde, og så i en finale i ett av fylkene.

Hver konkurrent har også en ekspert med seg fra sitt fag, og disse møtes for faglig diskusjon mens de er i finalebyen.

Her ser du Julia Synnøve Andersen motta førstepremien i Tornio:

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no