15. okt
FINNMARKSMESTERSKAP: Elin Elisabeth Johansen (17) til venstre og Julie Lemme Pedersen (17), deltok i Finnmarksmesterskapet i kokkefaget. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Julie lagde lammesadel
Julie Lemme Pedersen fra Kirkenes konkurrerte mot tre andre elever om å bli finnmarksmester i sitt fag, kokkefaget. Hovedråvarer i konkurransen var la...

Publisert: 16.feb.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Julie Lemme Pedersen fra Kirkenes konkurrerte mot tre andre elever om å bli finnmarksmester i sitt fag, kokkefaget. Hovedråvarer i konkurransen var lammesadel. I tillegg skulle de lage en dessert.

Sensor Tor Erik Andreassen ved kokkelinja på Kirkenes videregående skole forteller at eleven begynte matlagingen tidlig på torsdag og hadde totalt fire timer på seg. Avdelingen var godt besøkt i løpet av dagen, noe som tyder på at kokklinja er attraktiv. Sammen med seg hadde han Steffen Mong fra Scandic som medsensor. Finnmarksmesteren i kokkefaget går videre til Artic Skills som blir arrangert i Murmansk.

Julie Lemme Pedersen holdt på med å skjære kjøttet da det nærmet seg deadline.

- Det kan være vanskelig å få kjøttet perfekt. Det skal være litt rødt, men ikke gjenomstekt, forteller hun.

Finnmarksmestrene i yrkesfag er klare

Samtidig med Utdannings- og næringslivsseminaret, har Kirkenes videregående skole arrangert Finnmarksmesterskap i yrkesfag.

Av Trond Hansen

Arrangementet er en del av forberedelsene til Arctic Skills som går av stabelen i Murmansk i april i år, og Skole-NM som arrangeres i Trondheim, Lillehammer og Hamar. Vinnerne av Finnmarksmesterskapet utgjør Finnmarkslaget i disse arrangementene.

Flere skoler, mange fag

Elever fra Nordkapp, Kautokeino, Lakselv, Vadsø og Kirkenes har konkurrert om å bli beste frisør, sveiser, billakkerer, elektriker, bilmekaniker, tømrer, rørlegger, duodjidesigner, barne- og ungdomsarbeider og anleggsmaskinfører. Konkurransene har vært beinharde og deltakerne har vist høy kompetanse.

Alle er vinnere

Selv om det er kåret vinnere i alle fag, framholdt rektor Øystein Hansen at alle deltakerne i konkurransen er vinnere. De får vist seg fram for fremtidige arbeidsgivere, de blir lagt merke til i kampen om lærlingeplasser og de framstår som stolte ambassadører for yrkene sine. I en tid hvor næringslivet skriker etter dyktige yrkesutøvere, er slike elever og denne typen konkurranser et viktig bidrag til å øke kompetansen i yrkesfagene.

Faglige nettverk

Kirkenes videregående skole har gjort en strålende jobb med dette arrangementet. Dyktige faglærere i alle fag har lagt alt til rette for konkurransene. I samarbeid med bransjer og bedrifter har de skaffet utstyr og materiell, og samtlige understreker at samarbeidet med næringslivet er styrket gjennom konkurransene. I tillegg skaper de faglige nettverk med kolleger i Finnmark, Murmansk og Nord-Finland, som er viktige for å heve standarden i undervisningen.
Konkurransen var ikke slutt før artikkelen gikk i trykken, men vi kommer tilbake med resultater senere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no