5. des
HJELP: Jusshjelpa komemr til Kirkenes fredag. (Illustrasjonsfoto: Håvard Mækelæ).
 
Jusshjelpa til Kirkenes
Har du et juridisk spørsmål eller en sak du trenger hjelp til? Fredag kommer Jusshjelpa i Nord-Norge på besøk til Kirkenes.

Publisert: 28.sep.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Jusshjelpa i Nord-Norge er et tiltak som drives av studenter ved Det juridiske fakultet i Tromsø. Jusshjelpa gir gratis juridisk rådgivning og bistand i enkeltsaker. Kirkenes får besøk av Jusshjelpas medarbeidere Arthana Asokumar og Aleksander Knygh.

- Vi gleder oss til å komme på besøk, sier Arthana Asokumar.

?Jusshjelpa i Nord-Norge yter juridisk bistand og veiledning innenfor barn-, familie- og arverett, arbeidsrett, utlendingsrett, gjeldsrett, fengselsrett, husleierett, sosial- og trygderett.

- I Kirkenes skal vi ha et saksinntak på rådhuset på ettermiddagen. Det vil foregå slik at den som melder inn saken forklarer hva saken går ut på, så tar vi med saken til Tromsø hvor hver sak blir tildelt en egen saksbehandler, sier Aleksander Knygh.

Et lavterskeltilbud

Hvert år får Jusshjelpa i Nord-Norge inn rundt 2000 saker fra Nord-Norge. Dette viser at det er behov for dem, og at jobben de gjør er viktig.

- Jusshjelpa i Nord-Norge er et lavterskeltilbud for landsdelens befolkning, derfor oppfordrer vi alle som har behov for juridisk bistand eller rådgivning til å møte opp på saksinntaket. Om man ikke har muligheten til å møte opp, kan man også ringe kontoret i Tromsø, sier Asokumar.

Gratis

Juridisk bistand fra Jusshjelpa i Nord-Norge er gratis. Målet er å bedre rettshjelpstilbudet i Nord-Norge til de som trenger det mest. Virksomheten ved kontoret omfatter hovedsakelig ordinær saksbehandling og rettspolitisk arbeid. Alle saksbehandlerne i Jusshjelpa i Nord-Norge har taushetsplikt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no