7. des
Foto: Arkivfoto/ SVA
 
Falt mellom fly og flytrapp på grunn av utydelige prosedyrer
En ulykke på Alta lufthavn der en kabinsjef falt 2,6 meter mellom flykropp og passasjertrapp, skyldes utydelige prosedyrer, viser Havarikommisjonens rapport.

NTB
Publisert: 04.apr.2019 13:35
Oppdatert: 04.apr.2019 13:35

Havarikommisjonen: Kabinsjef falt mellom fly og flytrapp grunnet utydelige prosedyrer

22. juni 2018 var et Norwegian-fly klar for avgang fra Alta lufthavn til Oslo lufthavn Gardermoen.

Flyet var parkert med en mobil flytrapp, og kabinsjefen var i ferd med å lukke fremste flydør. Hun hadde en fot på trappa og en fot i flyet da passasjertrappen forsvant under henne. Dette resulterte i et fall 2,6 meter ned på bakken. Kabinsjefen ble skadd i ulykken, med blant annet brudd i venstre fot. Bare tilfeldigheter gjorde at det ikke ble større personskader.

Ulykken skjedde fordi handlingsselskapet Widerøe Ground Handling (WGH) på lufthavnen avvek fra prosedyrer for tilbakekjøring av passasjertrapp, og fordi prosedyrene i flyselskapet Norwegian Air Norway (NAN) for stenging av kabindør ikke var tydelige nok, heter det i en fersk rapport fra Havarikommisjonen, som også opplyser at tidspress ikke var en faktor i ulykken.

I rapporten kommer det også fram at handlingsselskapet og flyselskapet har gjort endringer i avgangsprosedyrene for å forhindre tilsvarende uønskede hendelser.

Norwegian har som følge av denne hendelsen endret prosedyrene for kabinbesetningen ved å blant annet innførte et krav om at kabinpersonell må ha begge bein plassert i kabinen når kabindøra lukkes.

Havarikommisjonen fremmer ingen sikkerhetsråd i forbindelse med undersøkelsen.

(©NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no