15. okt
LEDER: Leder i SKreiv Ungdom Pernille Sivertsen skal selv på kafèen som arrangeres på Kirkenes skole lørdag. (Foto: Privat)
 
Kafè for skeive ungdommer
Det er første gang Skeiv Ungdom arrangerer kafé i et fylke hvor de ikke har lokallag. Lørdag er de i Kirkenes.

Publisert: 10.okt.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Lørdag inviterer leder i Skeiv Ungdom, Marie Pernille Sivertsen, til bli-kjent-kafé. Arrangementet er åpent for alle under 30 år som er for mangfold og mot diskriminering.

- Du trenger heller ikke være medlem i Skeiv Ungdom, men er selvfølgelig hjertelig velkommen til å bli det. Skreiv Ungdom stiller med mat, godteri og brettspill, og håper å se akkurat deg der, forteller Sivertsen.

Skeiv Ungdom er FRIs (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) ungdomsorganisasjon og er en partipolitisk og religiøst uavhengig, frivillig og demokratisk medlemsorganisasjon for ungdom under 30 år.

Deres målgruppe er lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, skeive og andre som faller utenfor heteronormen eller de tradisjonelle kjønnsbåsene.

Noen å ta følge med

- Vi arrangerer bli kjent-kaféen i Kirkenes fordi en gruppe fra Skeiv Ungdom skal på et helgemøte der og det er lite annen skeiv aktivitet i byen. Derfor grep vi sjansen til å gjøre noe hyggelig for og med de skeive unge i Kirkenes og omegn, forteller hun.

De som arrangerer tilbyr også å ta følge med gjester til kaféen, dersom noen ønsker å komme men ikke vil gå alene.

- Kom selv om du ikke vet om du tør! Vi vil møte akkurat deg og ta med deg en venn hvis du vil. Jeg skjønner at det kan virke litt kleint og rart for noen, men slå på tråden, så kan vi møtes og ta følge inn sammen! Nummeret mitt står i arrangementet vårt på Facebook som heter "Kirkenes: Bli-kjent kafé med Skeiv Ungdom", sier Sivertsen.

Lokallag

Skeiv Ungdom har foreløpig ikke lokallag i Finnmark, men leder Sivertsen ønsker ungdommer velkommen til å starte ett.

- Vi ønsker oss et lokallag i Finnmark! Ingenting hadde vært bedre enn om noen illdsjeler kom på kaféen og der fant ut at de ville starte et lokallag. Da kan jeg garantere dem god oppfølging, veiledning og masse engasjement fra lokallagsfadderne våre, lover hun.

Skeiv Ungdoms virksomhet er todelt. På den ene siden arbeider de rettighetspolitisk for å sikre likeverdige, juridiske rettigheter for målgruppa vår. På den andre siden er de en organisasjon som jobber for å skape sosiale tilbud for skeive ungdommer over hele landet.

- Det er første gang vi arrangerer et slikt arrangement i et fylke der vi ikke har lokallag, men mange av våre lokallag har slike arrangementer jevnt og trutt. Det pleier å dukke opp både gamle og nye fjes, og mange synes det er veldig koselig.

Bli kjent

- Arrangementet er, i likhet med alle våre arrangementer, rusfritt. Så vi stiller med mat, godteri og forskjellige brettspill. Målet er at de som kommer blir kjent med både hverandre og oss andre fra Skeiv Ungdom. Kanskje vi kan diskutere politikk, hva som trengs i Kirkenes og Finnmark forøvrig av tilbud for skeive, sier Sivertsen.

Skreiv Ungdom jobber for hvert enkelt menneskes frihet til å være seg selv uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og/eller seksualitet. De ønsker en verden der alle seksuelle uttrykk basert på samtykke og likeverd er akseptert, og der ingen får privilegier i samfunnet på bakgrunn av sitt kjønn eller sin seksualitet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no