15. okt
TIDLIGERE: Kaja Bergersen slår Daria Korneva fra Snesnagorsk under et tidligere Aprilstevne. Foto: Tor Sandø
 
Kaja og kompani får bryte mot franskmenn
Seks nasjoner er med når det store internasjonale brytestevnet i Kirkenes går av stabelen til helga. Den sjette nasjonen kommer takket være tidligere deltakere på flyttefot.

Publisert: 17.apr.2018 16:27
Oppdatert: 17.apr.2018 16:29

Lørdag settes hele dagen av til Aprilstevnet i Fjellhallen. Det er 48. gangen stevnet finner sted i Kirkenes – og det er stadig det eldste stevnet som har gått hvert år i kommunen, mener Willy Bangsund i arrangørklubben Kirkenes AK.

Om to år blir det helt spesielt, for da blir det 50-årsjubileum for stevnet. Men i første omgang skal årets stevne arrangeres, og det blir ikke noe småstevne, skal man spørre Bangsund.

Armenere i Frankrike

– Vi har omtrent 110 brytere fra seks nasjoner: Russland, Finland, Hviterussland, Sverige, Norge – og Frankrike, forteller han.

Det er første gang franskmenn er med på Aprilstevnet, ifølge Bangsund. Klubben det gjelder er fra et område rett nord for Marseille, og der finnes det noen som har vært på Aprilstevnet før – da som deltakere fra et annet land.

– Noen av bryterne i den klubben er opprinnelig fra Armenia. De var på Aprilstevnet tidligere, og så flyttet de til Frankrike. Jeg regner med franskmennene stiller med sterke folk, sier Bangsund.

Seks fra Kirkenes

Seks unge brytere stiller fra Kirkenes Atletklubb i årets Aprilstevne: Anatolij Bogdanov, Edvard Rønning, Kevin Janbut, Arianne Must, Stina M. Pettersen, og Kaja Bergersen.

Bangsund tror på medaljesjanser for både Bogdanov, Rønning og Bergersen. Konkurransen er imidlertid tøff.

– Vi får fire stykker hit fra det norske landslaget, og noen finske mestere fra Oulo. Og fra Russland kommer de fra både Rostov ved Svartehavet, og St. Petersburg, nevner Bangsund.

Han venter at lagpokalen vil gå til et finsk eller russisk lag, da de pleier å stille med sterke folk på det internasjonale brytestevnet.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STOLT: Willy Bangsund gleder seg til 50-årsjubileet om to år. Men først er det årets stevne som gjelder. Foto: Håvard S. Mækelæ

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no