18. okt
LANDSKAMP. Kaja Bergersen (i rødt) møter internasjonal motstand i Lady Klippan Cup i Sverige til helga. Her er hun i aksjon under oktoberstevne i fjor. (Foto: Tor Sandø).
 
Kaja på landslaget, resten til nordnorsken
Kaja Bergersen (16) fra Kirkenes Atletklubb er tatt ut på ungdomslandslaget i bryting. Landskampen finner sted i Klippan i Sverige til helgen. Samme helg deltar åtte brytere fra KAK i nordnorsk mesterskap på Fauske. Mulighetene for gode plasseringer og medaljer er store.

Publisert: 17.feb.2017 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

KAK på reisefot:

Bergersen har blitt norsk ungdomsmester de to siste årene. I alt åtte jenter fra Norge er tatt ut på kvinnelandslaget for ungdom. De skal både være med på en treningssamling og et internasjonalt stevne, ilagt en landskamp mot Sverige. Ti-tolv nasjoner deltar på Lady Klippan Cup (nært Kalstad) som er det største kvinnebryterstevnet i Skandinavia. Kaja Bergersen deltar i klasse 52 kilo.

Fin gjennomkjøring i Finland

Den 4. og 5. februar deltok mange brytere fra Kirkenes Atletklubb (KAK) i det tradisjonsrike bryterstevnet i Kemi med 210 deltagere fra Russland, Sverige, Finnland og Norge. Kirkenesbryterne møtte godt motstand.

- Stevnet ble en fin gjennomkjøring før nordnorsk mesterskap til helga, og våre brytere oppnåddeflere fine plasseringer, sier trener Willy Bangsund.

Stine M. Pettersen tok en fin andreplass i P15 i 58-kilosklassen. Ellers fikk Arianne Must (P15, 41 kilo), Anatolij Bogdanov (junior, 85 kilo) og Edvin Mikalsen (G15, 69 kilo) solide fjerdeplasser. Edvard Wartiainen Rønning markerte seg også med en sjetteplass i G15 (54 kilo).

Åtte brytere til NNM

Til helgen reiser åtte brytere fra KSK for å delta i nordnorsk mesterskap på Fauske. I tillegg til de overnevnte er også Linn Stormo (ungdom kvinner, 52 kilo) og Odd E. Hansen (ungdom 69 kilo) med fra KAK.

Bangsund forteller at det er en lovende gjeng med brytere som reiser til Fauske.

- Mange av disse kan oppnå gode plasseringer. Størst forventninger stilles det til Gaute Bergersen og Anatolij Bogdanov, som begge er kapable til å være med i medaljestriden, sier Bangsund.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no