10. des
KRENKENDE: Politistasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon opplever det å bli kalt møkkamann av Sigrid Bonde Tusvik som krenkende.
 
Kalte Møllebakken møkkamann
Komiker og forfatter Sigrid Bonde Tusvik kaller politistasjonssjef Hans Møllebakken møkkamann i en blogg hun skrev lørdag. Møllebakken reagerer kraftig på innlegget.

Publisert: 13.sep.2015 11:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Det er på nettstedet «Nye meninger» blogginnlegget ble lagt lørdag morgen. Komikeren og forfatteren Sigrid Bonde Tusvik skriver her et innlegg med tittelen «En drittsekk krysser sitt spor», som søndag hadde passert nær 17 000 visninger.

Human Rights House Network

Bonde Tusvik skriver at hun sist onsdag var med på 20-årsjubileet til Human Rights House Network.

– Jeg satt der og tenkte på hvor hardt det er når samtlige åtte talere sier at man må ofre noe for å redde mennesker. Man må utsette seg for livsfare, man må ofre familie og venner, man må hele tiden være beredt til å sitte i fengsel. Så farlig er det å hjelpe mennesker, skriver Bonde Tusvik.

Hun sier videre at det ikke er farlig å hjelpe mennesker i Norge.

– I vårt land der det nå flyter over av folk som vil hjelpe. Folk som ofrer andre jobber, folk som mobiliserer, som reagerer på urett, som finner ektefeller og gjenforener dem, som står på døgnet rundt. Samler inn bæreseler, tar dem med ned til Hellas, deler dem ut. Naive folk som bare drar ned for å hjelpe, uten å vite hva de går inn i. Det er dette som er vakkert. At allværsjakkenordmenn, som har sittet dag ut og dag inn foran TV-en og sett det på avstand, reiser seg og gjør noe. Og alle skal gjøre noe! Det er som en nykristen etterkrigstid, stappfull av nyhetssaker om folk som gjør noe. Ber syrere hjem på middag, lar dem sove i annekset i hagen, deler ut mat fra luksusrestaurantene sine. For et folk. For en gjeng, skriver hun.

Drittsekkene

Så kommer hun til det hun kaller drittsekkene, som ikke vil hjelpe. Det er under dette avsnittet hun skriver om politistasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon. Politikerne får sin solide dose med kjeft, før Møllebakken står for hugg.

– Folk er desperate på vegne av flyktninger som går gjennom Europa og Russland, og til slutt må sykle over grensa til Norge for å søke asyl. Kirkenes politistasjon, ved stasjonssjef Hans Møllebakken, har svart med følgende beskjed: «Vi har gått en runde med oss selv og regelverket, og vi kommer fra nå av til å opprette straffesak overfor sjåførene som bringer dem over grensa». Gratulerer, møkkamann!
Reagerer

Møllebakken ble gjort oppmerksom på hva som sto i Bonde Tusviks innlegg på et tidlig tidspunkt.

– Jeg har bedt nettsidene om å slette innlegget. Jeg er blitt tatt i forsvar av folk på Facebook. Jeg kommer nå til å ta en vurdering om dette ligger innenfor sjikane innen nettmobbing og brudd på Værvarsom-plakaten. Jeg oppfatter dette som svært krenkende, sier Møllebakken.

Dagsavisen, som trykket innlegget, sier det er uaktuelt å slette kommentaren.

- Det må være rom for engasjerte spaltister med fri penn innenfor ytringsfrihetens rammer. Kommentaren retter kritikken mot systemet og våre politkere og offentlige tjenestemenn generelt, skriver Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm i en tekstmelding til Dagbladet.

- Så flott at han setter denne saken, som faktisk handler om flyktningene, i et riktig perspektiv. Det er tross alt ganske for jævlig å bli kalt noe slikt. Det må føles som en dypt desperat situasjon for Møllebakken. Forøvrig håper jeg utspillet hans en gang for alle setter punktum for debatten om hvorvidt det er for lett å føle seg krenka i Norge i 2015, skriver Bonde Tusvik i en tekstmelding til Dagbladet.

Til Sør-Varanger Avis sier hun har en lang liste over hva hun selv er blitt kalt på nett.

- Så får Møllebakken litt perspektiv på hva kvinner som ytrer seg i offentligheten definerer som krenkende, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no