10. des
 
Kampanje mot vold
Politimestrene i Finnmark starter onsdag en storstilt kampanje mot vold i nære relasjoner. Første stopp er Sør-Varanger.

Publisert: 17.sep.2013 08:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Ellen Katrine Hætta ved Øst-Finnmark politidistrikt og kollega Torbjørn Aas i Vest-Finnmark har invitert finnmarkskommunene til en samarbeidsdugnad mot vold. I tiden mot jul skal Hætta og Aas besøke alle kommunene i fylket.

«Leker med ilden»

«Leker med ilden» er tema for kampanjestarten onsdag. Kampanjen har fått støtte både fra Sametinget og Politidirektoratet.

- Uttrykket å «leke med ild» er et velkjent uttrykk som betyr at uforsiktige handlinger kan skade en selv og andre. Vold i nære relasjoner er handlinger som skader, smerter, skremmer eller krenker, og det er handlinger som får en person til å gjøre noe mot sin vilje, for eksempel. Vold i nære relasjoner rammer ofrene der de skulle forvente å kunne være trygge, i eget hjem. For mange er hjemmet et farlig sted, sier Hætta i en pressemelding.

Kampanjen «Leker med ilden» er en informasjonskampanje som politimestrene håper vil hjelpe å spre kunnskap om hva som er ulovlig og hvor man kan få hjelp fra.

- Ved å snakke om det, håper vi å klare å bygge ned tabuer rundt vold i nære relasjoner og gjøre det ufarlig å sette ord på, og gjøre noe med egne voldserfaringer. Vi håper vi sammen kan tenne en «bry deg-ild» i ethvert hjerte i Finnmark, sier politimestrene.

Kampanjen er toårig. Målet er å nå flere samfunnsgrupper i løpet av denne tiden.

- Vi ønsker å nå barn, deres foreldre og lærere, unge og eldre mennesker. Samarbeid med pensjonistforeninger kan hjelpe med å spre kunnskap om at det finnes hjelp i målgruppenes kommune også.

Samspill

Å nå idrettslagene i hver kommune er også viktig, sier Aas og Hætta.

- Samspill og lagfølelse er viktig for å vinne en fotballkamp. Samspill, det å ikke stå alene når en utsettes for vold i hjemmet og å vinne kampen i et livsløp, er også viktig. Vi ønsker å nå alle sammen med kampanjen vår. Det er viktig å tro at hjelpen finnes der ute. Det nytter å bry seg, mener politimestrene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no