23. okt
TIDLIGERE: Slik så det ut da deler av den omstridte fylkesveien ble asfaltert i 2014.
 
Kan arbeide på fylkesvei 885 i vinter
Men anbudet på neste års arbeid i Pasvik må vente på fylkesting og utvalg.

Publisert: 27.sep.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Som kjent bruker Finnmark fylkeskommune opsjoner de har i kontraktene til entreprenører, for å få dem til å gjøre noe asfalterings- og vedlikeholdsarbeid på fylkesvei 885 i Pasvik dette året.

Asfalteringen må gjøres før frosten, men fylkesrådgiver Johan Rolstad forteller at vedlikeholdsarbeidet ellers kan gjøres på vinteren.

- Vi har som målsetting å komme så fort som mulig i gang med arbeidet, sier han.

Bevilgningen for 2017 er 6,2 millioner kroner til vedlikehold og 6 millioner kroner til investeringer på fylkesvei 885. Planen er å bruke noe av dette i år, og overføre resten til neste år.

Fylkeskommunen har lovet å lyse ut anbudet på fv 885 tidlig neste år. Det er imidlertid ikke mulig å gjøre det tidligere, ifølge Rolstad.

- Fylkeskommunens bevilgninger skjer årlig. I desember 2017 vedtar Fylkestinget rammene for fylkesvei i 2018, og på første møte i 2018 vedtar Hovedutvalget for kultur, folkehelse og samferdsel fylkesveibudsjettet. Dette fører til at det ikke er mulig å binde seg til midler ved et anbud før Hovedutvalget har gjort sitt vedtak, sier han.

Hvor mye midler som overføres til neste år, kommer an på hvor mye arbeid som utføres i år. Det er ennå ikke klargjort. Rolstad nevner at det er gjort grunnundersøkelser i 2017 som skal gi bedre forutsetninger for arbeid neste år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no