5. des
ØKONOMI: Administrasjonen anbefaler ikke et av de fire rutealternativene, men anbefaler å velge et alternativ som tar hensyn til fylkeskommunens økonomi.
 
Kan bli hurtigbåt fra 2016
To daglige rundturer Vadsø-Kirkenes på hverdager, en rundtur søndag - og anløp i Bugøynes fire ganger i uka.

Publisert: 02.des.2013 16:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Dette er et av alternativene fylkestinget skal ta stilling til når konkurransegrunnlaget for hurtigbåtanbudet skal avgjøres.
I dette alternativet, som gir det mest omfattende tilbudet til Finnmarks befolkning, foreslås det to daglige rundturer mellom Vadsø og Kirkenes fra og med mandag til og med fredag. Dessuten en rundtur søndag, og anløp Bugøynes fire dager i uka på tur og retur.
Det er også skissert til sammen fire ulike alternativ, blant annet at VarangerXpressen reduseres til kun en daglig avgang.

Flest reiser

I sakspapirene påpekes det at befolkningsmønstrene i hurtigbåtområdene gradvis har endret seg de siste 15 årene, men rutestrukturen er beholdt. De foreslåtte endringene kommer etter at det sist vinter ble laget en reisevaneundersøkelse for Finnmark. Gjennomgangen av transportstrømmer og transportbehov viste at det gjennomføres flest reiser i byområdene Alta, Hammerfest og Kirkenes - og i korridorene mellom dem.

Pasientreiser

– Analysen foreslår å prioritere et godt og attraktivt tilbud i og mellom disse byområdene. Halvparten av befolkningen i Finnmark er bosatt her. Det er derfor foreslått to nye ruter; Alta-Hammerfest og Vadsø-Kirkenes, forklares det i sakspapirene.
Disse rutene er etterspurt av flere av kommunene, og av Helse Finnmark.
Forutsatt 20.000 reisende beregnes det et tilskuddsbehov på seks millioner kroner for VarangerXpressen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no