10. des
BYGER: Det var stort sett bra vær under Kirkenesdagene, men stadig dukket det opp truende skyer. Slik kan det bli også de nærmeste dagene.
 
Kan bli mye tordensmell
Tordenvær på vei fra to fronter. Men mot helga blir det bedre igjen.

Publisert: 04.aug.2014 15:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Det er godt og varmt i Sør-Varanger for tiden. Og det ser ut til å holde seg, men det kan bli opptil flere tordenbyger i området de neste dagene.

Mye aktivitet

Vakthavende statsmeteorolog, Signe Røysland Sørlie forteller at det er mye bygeaktivitet i hele Nord-Norge for tiden.

– Bygene som har vært på Østlandet, er nå over Trøndelag og på vei nordover i nordøstlig retning. Samtidig ser vi lynaktivitet på finsk og svensk side, sier hun og understreker at man ikke kan være sikker på hvor heftig det været kommer til å bli her oppe.

Ifølge adressa.no var det meldt kraftig tordenvær og opp mot 50 millimeter nedbør i trøndelagsområdet mandag. Også på Østlandet har det bøttet ned de siste dagene.

Varmt

Det kommer uansett til å holde seg sommerlig med temperaturer over 20 grader.

– Det ser ut til å holde seg over 20 grader, men det kan synke litt når bygeværet pågår, forteller Sørlie. Det ser ut til å bli flest byger tirsdag og noe mindre på onsdag.

– Mot helgen ser det ut til å bli større perioder med pent vær, sier meteorologen.

Ikke tropenatt

Helgens Kirkenesdager bød også på noe variert vær, men heldigvis var det sola som spilte hovedrollen, med bare noen regnskyll innimellom. Både søndag og mandag var det varmt, men det holdt ikke til tropenatt.

– Natt til mandag var minimumstemperaturen 15,8 grader på Nyrud. På Kirkenes lufthavn var den 15,7, avslutter Signe Røysland Sørlie.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no