22. nov
STOPPE: Ifølge nettstedet aldrimer.no kan det bli aktuelt å børste støvet av en lov fra 1940 for å stenge grensa. Statsminister Erna Solberg sa i tv-debatt torsdag at det ikke var aktuelt.
 
Kan bruke lov fra 1940
Nettstedet aldrimer.no skriver at regjeringen kan komme til å prøve å bruke en gammel lov for å stenge grensa.

Publisert: 06.nov.2015 14:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Ifølge nettstedet aldrimer.no har Regjeringen bedt om et møte med Den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen (DUUF) i Stortinget fredag ettermiddag. Ett av temaene som kan bli drøftet på møtet, er en mulig stengning av den norsk-russiske grensen i Øst-Finnmark, i lys av den økende flyktningebølgen fra Russland, skriver nettstedet.

Fra 1940

Aldrimer.no skriver at «Lov om adgangen til visse områder» ble banket gjennom av Stortinget 7. mars 1940, bare en drøy måned før Tyskland invaderte Norge 9. april.

Anledning

Ifølge tidligere sorenskriver Karlsrud er det vanskelig for Norge å stenge grensene helt. Men loven fra 1940 gir anledning til å stenge eksempelvis grensestasjonen på den norsk-russiske grensen dersom det er mulig å ta seg til Norge via andre reiseruter, opplyser Karlsrud til Aldrimer.no.

Ikke aktuelt

– Å stenge grensen over natten er ikke et svar i møte med folk som kommer gående i kulden, sa statsminister Erna Solberg under Debatten på NRK1 torsdag kveld.
– Det er uaktuelt å stenge grensa, sa Solberg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no