18. nov
KAN ENDRES: Rullebanen kan bli endret ved flere flyplasser. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Kan få kortere rullebane
En forlengelse av rullebanen ved Alta lufthavn kan gjøre den kortere. Det samme kan skje i Kirkenes.

Publisert: 02.aug.2014 15:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Dersom ønsket om en forlenget rullebane ved Alta lufthavn blir oppfylt, kan det ifølge Finnmark Dagblad resultere i at den operative rullebanelengden ved flyplassen blir kortere enn den er i dag. Det er kravet til sertifisering etter EU-regler som er årsaken til at den praktiske rullebanelengden kan bli kortere. Verken SAS eller Norwegian ser behovet for lengre rullebane. Kirkenes lufthavn kan komme opp i samme situasjon som Alta. Det bekrefter lufthavnsjef Knut Kristoffersen.

- Dette er noe av den samme situasjonen vi hadde ved forrige baneforlengelse i 2000/2001. Regelverket er ikke statisk og krav til sikkerhet øker og endres. Det foreliggende prosjektet for baneforlengelse på Kirkenes lufthavn er basert på unntaksbestemmelsene i dagens regelverk. Dersom EU-sertifiseringen innen 2017 innebærer at alle unntaksbestemmelsene forsvinner er det sannsynlig at flere lufthavner kommer i samme situasjon som Alta, Kirkenes inkludert, sier Kristoffersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no