15. okt
IDEER:Liza Vassilieva, Katja Jyhla og Stephan Mitaki legger lapper med ideer på kartet over Kirkenes. Hele 71 forslag er lagt til etter at My Barents startet for et halvt år siden.
 
Kan forenkle demokratiet
MyCity kan gjøre det enklere for alle å involvere seg i planlagte byggeprosjekter.

Publisert: 20.jun.2015 09:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Tidligere denne uka skrev vi om Morgan Alexander Ip og hans forskningsprosjekt i Kirkenes, Nikel og Vardø. Ved hjelp av et nettbasert kartsystem kan hvem som helst legge inn forslag til nye prosjekter og utbedringer. Men det er også mange flere muligheter. Ip inviterte til seminar og møte på Barentssekretariatet torsdag kveld, for å ta i mot ideer fra folk, og for å fortelle mer om systemet.

Nå alle

Ips forskningsprosjekt dreier seg om de arkitektoniske og sosiale mulighetene i fremtiden. Til grunn for dette arbeidet, bruker han MyBarents-programmet. Dette er imidlertid et mye mer omfattende prosjekt, som nå er lansert i 25 byer i flere land. Dennis Krzeminski og Stepan Mitaki har utviklet programmet, og de har store planer.

- Det er ofte manglende kommunikasjon mellom offentlige myndigheter og folk flest, sa Kreminsky. De ønsker nå å utvide løsningen slik at folk enkelt kan få en oversikt over pågående prosjekter i byer og kommuner.

- Nå er det jo slik at høringer annonseres i aviser, med folkemøter i etterkant. Unge folk har ofte ikke tid til å delta og komme med sine meninger, og det er jo ofte de som bør være med i en slik prosess, påpekte han. I Tromsø har de allerede et prosjekt gående, der myndighetene kan legge inn prosjekter som er under utvikling.

- Der kan folk kommentere, men ikke endre noe. Planen er å få utviklet systemet slik at byggeplaner og lignende kan presenteres mer i detalj, forklarte han.

- Interessant

En av dem som hadde tatt turen for å lære mer om dette systemet var ordførerkandiat for Arbeiderpartiet, Rune Rafaelsen (Ap).

- Dette er veldig interessant, også for politikere, kommenterte Rafaelsen. Han mener dette kan være et nyttig verktøy for alle parter.

- Her kan hvem som helst enkelt komme med innspill på hva som kan gjøres og kommentere forskjellige prosjekter, sa han. Det var imidlertid ikke mange som hadde møtt opp for å høre om prosjektet. Ip forteller at han har tenkt å ha nye runder til høsten.

- Jeg tror det handler om timing. Jeg tenker å dra ut til skolene når de starter til høsten. Samtidig tenker jeg å besøke aldershjem og lignende, slik at vi når ut til dem som ikke er så mobile, sa han. I tillegg til å vise frem programmet på dataskjermen, hadde han lagt ut et kart over Kirkenes og delt ut lapper, slik at man kunne komme med ideer «analogt».

- Det er fint å kombinere det på denne måten, og en litt artig vri, avsluttet han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no