23. okt
Får hjelp: Politiet vil få bistand fra SNO. Illustrasjon: Scanpix.
 
SNO kan gi bøter til scooterførere
Statens naturoppsyn (SNO) i Kirkenes kan gi overtredelsesgebyr til fører av snøscooter ved enkelte lovbrudd.

Publisert: 07.des.2017 16:06
Oppdatert: 07.des.2017 16:31

Virkemiddelet har vært prøvd ut i utvalgte områder sist vinter, men denne vintersesongen blir endringene tatt i bruk over hele landet, også i Sør-Varanger.

Ulovlig motorferdsel i utmark har generelt lav oppdagelsesrisiko og nye regler for fornøyelseskjøring med snøscooter vil trolig føre til økt kjøring, noe som ytterligere kan medføre at antall overtredelser øker, melder Miljødirektoratet.

For å bøte på problemet skal derfor Statens naturoppsyn (SNO) bistå politiet og skal nå kunne ilegge fører av snøscooter overtredelsesgebyr ved enkelte overtredelser.

Dette gjelder blant annet unnlatelse av å etterkomme pålegg om å vise fram gyldig førerkort eller kjøring i strid med regler i kommunale forskrifter etter forskrift om bruk av motorkjøretøy i utmark.

Skal hjelpe politiet

Miljødirektoratet forklarer at formålet med det nye sanksjonsmiddelet er å muliggjøre en effektiv sanksjonering av «enkle» og mindre alvorlige saker som det ikke anses hensiktsmessig å anmelde til politiet.

Sanksjonen vil bidra til å sikre etterlevelse av regelverket, og innebære kort vei fra forholdet er avdekket til det blir fulgt opp med en reaksjon, mener direktoratet.

Overtredelsesgebyr skal ilegges på stedet. Ved mer alvorlige overtredelser eller ved gjentatte overtredelser vil saker bli anmeldt og straffeforfulgt.

Miljødirektoratet legger til grunn at strafferettslige reaksjoner fortsatt skal være hovedregelen, og grensen for hvilke overtredelser som kan møtes med overtredelsesgebyr er satt relativt lavt. Størrelsen på gebyrene spenner fra kroner 500 til kroner 3.000.

Statens naturoppsyn (SNO) har lokalkontor og to ansatte i Kirkenes som har fått hjemmel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no