21. okt
ÅSTEDET: Coop i Vadsø.
Foto: Knut-Sverre Horn
 
Kan ha funnet drapsvåpenet i Vadsø
Politiet har funnet det de mener er deler av våpenet som kan ha blitt brukt til å drepe 18-årige Håvard Pedersen i Vadsø. Det ble funnet i sjøen.

NTB
Publisert: 30.jul.2018 14:36
Oppdatert: 30.jul.2018 14:36

Funnet ble gjort i området rundt Vadsøya av mannskaper fra politiet, opplyser Finnmark politidistrikt mandag.

– Gjenstanden er nå sendt til ytterligere kriminalteknisk analyse. Det planlegges i utgangspunktet ikke ytterligere søk, såframt det ikke dukker opp nye opplysninger som tilsier at søket bør fortsette, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør.

Samtidig fortsetter både teknisk og taktisk etterforskning i saken. Politiet ønsker blant annet å avhøre den siktede gutten i løpet av uka som kommer.

Håvard Pedersen (18) ble knivstukket mens han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø på kvelden lørdag 14. juli. Han ble erklært død kort tid etter. En 17-åring som kom til Norge som mindreårig asylsøker fra Afghanistan i 2015, er siktet for drapet. Han har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

17-åringen er i Oslo tingrett varetektsfengslet i ytterligere to uker. Politiet fikk medhold i at han skal være underlagt brev- og besøksforbud, samt forbud mot aviser og kringkasting. Fengslingsspørsmålet ble behandlet som kontorforretning – altså uten partene var til stede – mandag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no