21. okt
SMELTEVERK: Ikke en uvanlig utsikt i Nikel.
Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen
 
Kan halvere Nikel-utslippene innen 2023
Nornickel satser miljøvennlig, melder The Independent Barents Observer.

Publisert: 16.des.2017 23:05
Oppdatert: 16.des.2017 23:05

TIBO skriver at Nornickel-sjef Vladimir Potanin nylig presenterte mer miljøvennlige planer for nikkelverkene rett over grensa.

Ifølge presentasjonen vil selskapet redusere utslippene ved norgesgrensa med inntil 50 prosent i løpet av de neste fire årene. Dette skal de få til ved å blant annet stenge deler av smelteverkene, og produsere mindre mengder malmkonsentrat, men av høyere kvalitet.

I 2015 kom det 80 000 tonn svoveldioksid ut av verket i Nikel, ifølge TIBO. Vadim Malkin ved kommunikasjonsbyrået Transitional Markets Consultancy forteller til nettavisen at målet er å få utslippene ned til 15 500 tonn svoveldioksid i 2023, fordelt på verkene i Nikel, Zapoljarnij og Montsjegorsk.

Oskar Njaa i miljøverngruppen Bellona sier til TIBO at han ønsker seg flere detaljer i Nornickels planer på grensa, men han håper planene vil fungere. Han frykter blant annet at Nornickel bare vil flytte forurensingen til et annet verk i Russland når de kutter ned på aktiviteten i nordvest.

Forurensningen fra smelteverkene rett i nærheten av norgesgrensa har vært et merkbart miljøproblem i lang tid, både på russisk og norsk side.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no