13. des
UNDER GANGBRUA: Fred Fiskebeck mener prosjektet vil være med på å gjøre sentrum mer attraktivt og poengterer at aktivitet skaper aktivitet.
 
Kan starte bygging før jul
Mener enkelt kan løse legesenterets plassproblemer

Publisert: 27.okt.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

- Ferdig regulert, sentralt og fleksibelt, sier Fiskebeck-gruppen og presenterer planer for utbygging av et Sør-Varanger Helsehus. Med gangbru fra Amfisenteret til Dr. Wesselsgate 1.

- Vi mener jo selv at dette er en knakende god ide, sier Fred Fiskebeck.

Det er laget skisser som viser hvordan Dr. Wesselsgate 1 og 3 kan se ut bygd ut til fem etasjer. Da tenkes det i første omgang å beholde parkeringen i andre etasje over Ofelas Arena, bygge gangbru over fra Amfi og gi plass til legesenteret, psykiatrisk helsetjeneste, sosialtjenesten og flyktningetjenesten.

Prosjektet er på 3.800 kvadratmeter.

- Det er i tråd med kommuneplanen og ønsket om et attraktivt og levende sentrum. Området er ferdig regulert og vi kan starte byggingen allerede før jul. Her er det jo også åpent for ulike løsninger, om kommunen selv ønsker å eie eller vil leie lokaler til tjenestene sine, poengterer Fiskebeck.

Penger bevilget

Det er Fiskebeck-gruppen med Dr. Wesselsgate 1 og Dr. Wesselsgate 3 som har laget skissene.

- Vi har jobbet med dette over tid. Vi har vært med i flere tilbudsrunder, men det ene prosjektet etter det andre er skrinlagt uten at problemet med de trange legesenterlokalene er blitt løst, påpeker Fred Fiskebeck.

Kommunen har bevilget penger til utvidelse av legesenteret, men til nå er det ikke presentert en løsning som har latt seg realisere. I en av de siste rundene var tanken å bygge ut over Cubus-lokalene. Noe som ikke skal ha vært mulig av byggtekniske årsaker.

- Alle ønsker jo et attraktivt sentrum, og da trengs aktivitet. Dette prosjektet kan være en del av dette. Det ville jo være helt tragisk om helsestasjonen og legesenteret flyttet ut av byen. Aktiviteten der betyr mye for sentrum. Da passer det jo veldig bra at vi har denne bygningen som er fullt ferdig regulert, at vi kan sette i gang med byggingen raskt og kan lage moderne og tidsriktige lokaler uansett virksomhet.

En begynnelse

Fred Fiskebeck forklarer at det er jobbet med utbyggingsprosjektet i Dr. Wesselsgate 1 og 3 siden 2010.

- Vi brukte fire år på å få reguleringsplanen godkjent. Så har det vært stillstand et par år. Lufta gikk rett og slett litt ut av oss, men nå er vi klar for å gi vårt bidrag til å gjøre Kirkenes sentrum mer attraktivt. Det her kan være en begynnelse, Med aktivitet kommer gjerne også mer aktivitet, understreker han.

Fiskebeck sier det ikke har kommet noen konkrete tilbakemeldinger fra kommunen etter idéen ble lansert.

Etter at Kirkenes legesenter i torsdagens Sør-Varanger Avis forklarte om de mange problemene på grunn av for små lokaler, sendte Fiskebeck sist fredag skissene til ordfører, rådmann, teknisk sjef, til legesenteret og også flere politikere.

Rådmann Nina Bordi sier etter torsdagens SVA-oppslag at kommunen kommer til å presentere en løsning for legesenteret i forslaget til kommunebudsjett for 2017.

Ordfører Rune Rafaelsen sier til SVA at han selvsagt vil vurdere forslaget og at han vil diskutere prosjektet med Fiskebeck i neste uke.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no