22. okt
VELKOMST: Skipsreder Jacob B. Stolt-Nielsens Norterminal tas i mot med åpne armer av Sør-Varanger kommune og varaordfører Tove Alstadsæter. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen).
 
Kan starte oljeomlasting i år
Går det som Jacob B. Stolt-Nielsen håper så kan det innen 2014 er omme bli oljeomlasting i Korsfjorden i Sør-Varanger.

Publisert: 29.jan.2014 10:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

I dag drives det oljeomlasting i Sarnesfjorden ved Honningsvåg, i samarbeid med Tschudi Arctic Transit. Nå jobbes det hardt med å få de siste tillatelsene på plass slik at virksomheten kan flyttes til Korsfjorden.

Går sin gang

Skipsreder Stolt-Nielsen ønsker ikke å gi så mange kommentarer om saken.

- Jeg ønsker ikke å si så mye om det før alt er på plass. Å si for mye vil virke mot sin hensikt. Prosessen går sin gang og vi venter nå på de siste tillatelsene, sier han.

Som skipsrederen tidligere har fortalt er planen å tilby flytende lagring av olje i anleggsperioden, fram til Stolt-Nielsens Norterminal er i drift. Før oljeomlastingen i Sør-Varanger så går det båter med 70 000 tonn olje fra Honningsvåg til Narjan Mar i Russland.

Stor etterspørsel

Etterspørselen fra russisk side er sterk og fra Stolt-Nielsens side jobbes det hardt med å få til dette på plass i Korsfjorden.

- Forhåpentligvis vil alt være på plass innen utgangen av dette året. Når tillatelsene kommer, så er det en del utredninger som skal på plass, både det som går på risiko-, spredning- og miljøundersøkelser. Vi har gjort en del, men fortsatt gjenstår noe arbeid før vi er på plass. Det er alt jeg kan og vil si på nåværende tidspunkt, sier Stolt-Nielsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no