15. okt
BARNETEGNINGER: Tegninger som hang igjen i Fjellhallen etter at hallen ble tømt for asylsøkere, mot slutten av kommunens oppdrag i fjor høst.
 
Kan stevne UDI fra fredag
Kommunen savner fremdeles over 10 millioner kroner fra UDI etter arbeidet i Fjellhallen og Vestleiren. Om ikke pengene er kommet inn innen 20. mai, kan begge sakene ende i retten.

Publisert: 19.mai.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Sør-Varanger kommune sendte skriftlig varsel om stevning til Utlendingsdirektoratet (UDI) 29. april, via advokatfirmaet Schjødt. De har gitt UDI frist til 20. mai på å betale totalt 10,3 millioner kroner.

Saken var først på nettstedet iFinnmark tidligere i mai.

I etterkant har det ikke vært noe bevegelse i saken, ifølge kommunens advokat Ole G. Klevan. Per onsdag har de imidlertid ikke bestemt seg for om de skal ta ut rettslig stevning, eller om de venter.

– Det er to ulike forhold, og vi har ikke kommet til en konklusjon om det ennå. Men fra 20. mai står vi fritt til å ta ut stevning uten videre varsel, sier Klevan.

Fjellhallen og Vestleiren

7,4 millioner kroner av pengene gjelder kommunens arbeid da Fjellhallen ble gjort om til transittmottak i fjor høst. Som kjent har UDI betalt 8,7 millioner kroner fra før av, men det dekker ikke hele regningen fra kommunen. UDI mener ikke beløpet er dokumentert godt nok, og har tidligere anklaget kommunen for å ha utnyttet nødsituasjonen da asylsøkerkrisen nådde Storskog.

I varselet setter kommunen samme frist på en annen ubetalt regning til UDI. Den er på 2,9 millioner kroner, som kommunen krever etter arbeidet de utførte i Vestleiren på samme tid. Her hevder kommunen å ikke ha mottatt noen slags tilbakemelding fra UDI, selv om fristen for å betale har gått ut.

Kommunen har også levert tjenester til Vestleiren i senere tid. Men siden Vestleiren nå har blitt omgjort til intervjusenter, leverer ikke kommunen noen regning på det.

Kortfattet UDI

SVA har sendt henvendelse til UDI om saken. Presserådgiver Kjersti Vaugelade-Baust er kortfattet i sin respons:

– Uenigheten mellom Sør-Varanger kommune og UDI er beklagelig. Vi ønsker å finne en løsning på en ryddig måte og vil derfor ikke føre diskusjonen igjennom media.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no