15. okt
RYDDING: Frank Fiskebeck i eierselskapet Fiskebeck Holding avbrøt hytteferien for å organisere reparasjoner og renhold. Her er han i prat med en av politiets etterforskere, som ønsket å være navnløs på bildet. Alle foto: Håvard S. Mækelæ
 
Kan ta uker før leilighetene er klare
Selve bygget overlevde brannen, og Frank Fiskebeck i eierselskapet er optimistisk når det gjelder å få både beboere og nabobedriftene tilbake i hus. Det er mer usikkert med sportsbutikken.

Publisert: 19.apr.2018 08:43
Oppdatert: 19.apr.2018 08:48

Vi treffer Fiskebeck onsdag, ved innsotede inngangsparti på nordsiden av bygget. Innenfor vandrer politifolk ikledd maske og kjeledress, mens de er i gang med etterforskningen. Fiskebeck er på sin side i gang med å få bygget i stand igjen.

– Det blir vel en del av vårrengjøringen, kommenterer han idet han soper til side et lite lag med svart gjørme og glasskår på plassen utenfor.

Fiskebeck venter på takstmann idet SVA snakker med ham, og etterforskningen inne i brannrammede Sportshjørne er ikke ferdig. Så han har ikke full oversikt over hvordan tilstanden er i hele bygget. Men etter en slik brann er det ingen tvil om at det vil ta tid å gjøre butikklokalene levelige igjen. Mens SVA er til stede, får huseieren beskjed om at det er flere vannlekkasjer etter at vannet er skrudd på.

Vask og sanering

Også leilighetene over er røykskadd – men Fiskebeck har tro på at beboerne der vil kunne flytte tilbake i oversebar tid.

– Bygget vil reddes. Leilighetene må vaskes og saneres, og det tar sikkert noen uker. Alt må jo ut derfra og renses, forteller han.

I tilbygget med direkte tilknytning til Sportshjørne-bygget, er det to bedrifter: Kirkenes Hud- og Fotklinikk er nærmest bygget, mens Hørselshjelpen er i andre enden.

Fiskebeck forteller at det er litt å gjøre også på hud- og fotklinikken, blant annet med å fjerne røyklukt. Hørselshjelpen slapp litt lettere unna, men har også noen tegn. Fiskebeck han ser for seg at butikkene i hvert fall kan starte opp igjen neste uke, litt avhengig av når vaskerne kan komme.

Per Inge Varsi på Hørselshjelpen forteller at de har fått tilgang til lokalene for å undersøke forholdene.

– Det var røyklukt, men ingen sot. Det må vel litt vask til, og å sette bokser som suger til seg lukta, sier han.

Toklebakken ikke berørt

Fiskebeck Holding AS eier også Toklebakken-bygget rett ved. Røyken steg rett forbi toppen av det høye bygget – men Fiskebeck forteller at det ikke var påvirket.

– Det er ikke noe der som kan skades av røyk akkurat nå, sier han.

Han legger til at han er glad ingen personer ble skadd i brannen.

– Ting kan man erstatte. Det er verre med mennesker.

Verken Shanghai restaurant eller Interiørverden, de to nærmeste nabobedriftene, ble påvirket av røyk fra brannen.

Det har ikke lyktes SVA å komme i kontakt med Odd Rune Berg, daglig leder i Sportshjørne AS.

 
TILKNYTTET: Tilbygget til Dr. Wessels gate 5 fikk ikke direkte skader, men røyklukt gjør at det må noe sanering til.
DAGEN ETTER: Skadene på utsiden av bygget var små. Arbeiderne på ?Toklebakken-prosjektet ved siden av kunne jobbe videre uhindret.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no