21. okt
NYSTARTET: Jerrick Sibayan (i midten) gleder seg til å utvikle butikken. Her er han sammen med kollega Saw Paing, og døtrene Juliana og Althea.
 
Kanskje blir det både takeaway og matkurs
Jerrick Sibayan er sikker på at det er plass til to importbutikker i Kirkenes. AJ Matbutikk fortsetter å utvikle matbutikken etter at de åpnet nylig.

Publisert: 29.des.2015 10:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

- Vi har nesten solgt halve varebeholdningen vår, konstaterer Jerrick Sibayan fornøyd. Han er en av eierne av AJ Matbutikk, den asiatiske importbutikken som åpnet kort tid før jul.

Sibayan og de andre i butikken jobber fortsatt med å få fullt sortiment på plass. Han nevner halalprodukter, asiatisk fisk, tyrkiske produkter, flere drikkevarer og is.

- Neste måned skal vi få fersk frukt og grønnsaker fra Asia. Og vi forbereder oss på å ha takeaway-mat i butikken i fremtiden, konstaterer Sibayan.

Varmedisk

Det er ikke bestemt nøyaktig når det skal skje. Men konseptet er ganske klart: Mulighet til å kjøpe vårruller og annen asiatisk mat fra en varmedisk.

Sibayan er selv kokk på Scandic. Han planlegger også å arrangere matkurs i asiatisk matlaging i fremtiden.

Konkurranse

AJ Matbutikk er ikke uten konkurranse. Tidligere i år startet matbutikken Zakaria i andre enden av sentrum. Men Sibayan mener det er plass til to.

- Vi har forskjellig fokus. Han fokuserer mer på halalprodukter enn meg. Og jeg føler at muslimer og asiater trenger store butikker for sine daglige behov, sier han.

Så langt har det vært halvt om halvt med innvandrere og norske kunder på AJ Matbutikk.

- Jeg har også introdusert en del norske kunder for asiatisk mat. De lokale liker asiatisk mat, sier butikkeieren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no