14. okt
1. NOVEMBER: Den tidligere fylkesordføreren i Troms, Pia Svensgaard, har fått en seksårig åremålsstilling som leder for Barentssekretariatet. (Foto: Troms fylkeskommune)
 
Kapret drømmejobben
Den nye Barents-lederen, Pia Svensgaard, synes hun har fått en av de mest spennende jobbene i Nord-Norge.

Publisert: 07.jun.2014 16:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

- Jeg har kjemperespekt for jobben Rune har gjort, han har gjort en formidabel jobb. Så jo, jeg har litt sommerfugler i magen. Men jeg må gjøre ting på min måte, ta samarbeidet videre og beholde styrken i det, sier Pia Svensgaard på telefon fra Provence i Frankrike.

Torsdag kom nyheten om at styret i Barentssekretariatet har ansatt Pia Svensgaard som leder for Barentssekretariatet som etterfølger for Rune Rafaelsen. Styret fremhevet den tidligere Troms-fylkesordføreren brede politiske erfaring og inngående kunnskap om samarbeidet mellom Norge og Nordvest-Russland.

Modell

Svensgaard syns selv hun har fått drømmejobben.

- Etter min mening er det her en av de mest spennende jobbene i Nord-Norge. Det er bygd opp en regional kompetanse på internasjonalt samarbeid som er ganske unikt, sier hun.

- Barentssamarbeidet tjener som en modell for andre grenseområder, og er ingen tvil om at folk til folk arbeidet har stor betydning, ikke minst nå med det anstrengte forholdet til Russland på grunn av Ukraina-situasjonen.

Mot nord

Pia Svensgaard har vært medlem av Barents Regionråd i to år og medlem i seks år. Hun har fått en seksårig åremålsstilling og begynner i jobben 1. november.

Har du en visjon for jobben?

- Jeg vil ikke komme med en programerklæring nå. Jeg brenner for mange sider av virksomheten, folk til folk samarbeid, å få til næringssamarbeid på tvers av grenser, infrastruktur og samarbeidets modellfunksjon. Samtidig ser hele verden mot nord, og det er en viktig funksjon å være en kompetansebase. Jeg kjenner folkene som jobber i sekretariatet, og vet det er et kunnskapsrikt, dynamisk og utviklende miljø. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Svensgaard.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no