10. des
ILLUSTRATØR: Kari Stai kommer til Finnmark internasjonale litteraturfestival i november. Hun er illustratør og barnebokforfatter. (Foto: Benedikte Skårvik).
 
Kari Stai til Litteraturfestivalen
Kari Stai er illustratør og barnebokforfatter. Aller best kjenner vi karakterene Jakob og Neikop, som er oversatt til Joret ja Liret på nordsamisk. For boken Jakob og Neikop: Tjuven slår tilbake fikk Kari Stai Brageprisen og Kritikerprisen i 2012.

Publisert: 02.okt.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Kari Stai er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med hovedfag i visuell kommunikasjon. Kari Stai har laget illustrasjoner til forfatterkollegaer, flere fra Norsk barne- og ungdomsforfattere. Jakob og Neikop, og flere av hennes illustrasjoner, er preget av klare linjer, jevne flater i få, avstemte farger, stiliserte figurer, geometriske former og et grafisk uttrykk.

I høst kom en helt ny bok i serien: Naboen. Boken har allerede fått strålende kritikker.

«Ein dag ser Jakob og Neikob at dei har fått ein nabo. Jakob blir glad, mens Neikob blir svært skeptisk og byggjer eit høgt gjerde. Jakob byggjer ei bru, men så har vel også Jakob høyrt at ein ikkje skal snakke med framande? Då naboen plutseleg trekkjer gardina for, meiner Neikob at beviset er klart: Naboen har noko å skjule!»

Kari Stai kommer til Kirkenes og Sør-Varanger bibliotek på festivallørdagen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no