10. des
SUKSESS: Publikum i Barentshallen tok helt av da Karpe Diem gikk på. De leverte en konsert som det kommer til å gjetord om i årevis.
 
Karpe Diem ble konger av Grenseløsfestivalen
Karpe Diem er uten tvil et av Norges største band. Fredag leverte de en konsert fansen mente var en av de beste. Grenseløsfestivalen ble en solid opptur for et bredt publikum.

Publisert: 07.sep.2016 15:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

- Vi vet at jo lenger nord du kommer, jo bedre blir publikum. Så hvis dere gir oss Finnmark, så skal vi virkelig gi dere Karpe, sa Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid etter den første låta.

Da Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem hentet opp Elisabeth Lyng og Rubesh Thirumeny til å være med og synge «Spis din syvende sans», ble det konsertens høydepunkt for de to blodfansene.

Griser med hjem

- Det var helt utrolig, det kokte, sier Rubesh. Han er så gira at han nesten ikke er tilsnakkende etter seansen sammen med bandet. Kjæresten Trudi Svarstad forteller at de er fem fans som studerer i Alta, og som har tatt turen til Kirkenes kun for Karpe Diem. Hun er veldig fornøyd med kjærestens innsats med mikrofonen.

- Han gjorde det bra, det var så kult. Vi kan alle sangene, og vi har fått oss oppblåsbare Heisann Montebello-griser, de skal vi dekorere leiligheten med når vi kommer hjem, forteller hun.

- Jeg har sett dem flere ganger, dette var helt klart noe av det beste de har gjort, sier Trudi. Men så drar bandet i gang med «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» og da tar gjengen fra Alta helt av og er umulig å snakke mer med. «Mulla, mulla, mulla, mulla!» runger i Barentshallen.

Takknemlige

Noen av de som stod og digget Sondre Justad på lørdag var Helle Hågensen Floer, Even Beddari og Helle Korsbrekke Warelius.
– Dette er kjempebra, helt sinnsykt, sier de to unge damene i kor.

– Vi er så takknemlige for denne festivalen, det er kjempeflott gjort av Stian Labahå. Han skal virkelig ha mye skryt for å lage noe så stort og bra i Kirkenes, sier Hågensen Floer. De har vært på festivalen begge dagene og er storfornøyd med alt de har opplevd.

– Halvdan Sivertsen og Jan Eggum var råbra, og da Halvdan sang til flyktningene.., det var et sterkt øyeblikk, sier Beddari.

– Karpe Diem var fantastisk, sier Helle Korsbrekke Warelius.

– Helt sinnsykt, legger Helle Hågensen Floer til.

En fjerde kompis, Jonas Lissner, bryter inn for å fortelle at for han var Sondre Justad festivalens høydepunkt.
– Og han er fra Nord-Norge, han er vår, smiler han.

Herlig galskap

Honningbarna avsluttet festivalen med sin herlige galskap, skyhøye energi og helt egne måte å gjøre konserter på. De entret scenen fra salen med å klatre over gjerdet, og var siden både høyt og lavt, med flere turer ut til et ekstatisk publikum. Mosh pit-en kokte da vokalist Edvard Valberg stupte uti og dro med seg gitaristen. De forsvant i den skrikende og jublende folkemengden, og plutselig var alle med i bandet. En av de ivrigste fansene hadde kommet fra Vadsø.

– Hva heter du, spurte Valberg etterpå fra scenen.

– Robert, svarte Robert Lundgren.

– Ok, den neste låta heter Robert, sa Edvard Valberg.

– Det var sykt kult, sier Lundgren etterpå. Han forøvrig ikke bare blodfan av Honningbarna, men også festivalsjef i Varangerfestivalen.

Godt besøkt

Festivalsjef på Grenseløsfestivalen, Stian Labahå, forteller om ei fantastisk helg.

– Vi prøver hele tida å bli litt bedre, og når vi ser folk komme tilbake år etter år, stiller opp og jobber, vet hvordan ting skal gjøres og til og med kommer på søndag for å rydde med gnagsår under foten, da blir man veldig takknemlig. Det er utrolig mye flinke folk her i kommunen, sier han.

I tillegg var det hyret inn proff produsent, man hadde en scenesjef, og mye av logistikken fløt enda bedre enn før.

– Når det gjelder det musikalske prøvde vi å gi noe til alle. Jeg har fått masse gode tilbakemeldinger på alle artistene, men Karpe Diem var de klare vinnerne i år. De har fått mange nye fans i Kirkenes, sier Labahå.

Han har ikke oversikt over hvor mange billetter som ble solgt, men det var mye folk i hallen både fredag og lørdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no