16. okt
 
Kastet halvlitersglass i ansiktet
Det kunne fort blitt strengere straff for kvinnen.

Publisert: 05.apr.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Kvinnen fra Sør-Varanger møtte i Øst-Finnmark tingrett i slutten av februar. Der nektet hun skyld for å ha kastet et ølglass i ansiktet på en annen kvinne i august i fjor. Offeret fikk hevelse og et 1,5 centimeter langt kutt over det ene øyet.

Aktor ville gi kvinnen samfunnsstraff i 90 timer, og vant frem med det. Kvinnen må også betale 401 kroner i erstatning til den som ble truffet av ølglasset.

Offeret begynte

De to kvinnene hadde kommet i krangel på et utested i Kirkenes den augustnatta. Den fornærmede kvinnen hadde oppfattet at tiltalte forsøkte å sjekke opp kjæresten hennes. Hun slengte skjellsord mot den tiltalte og prøvde å dytte henne vekk.

De to begynte å krangle, og den tiltalte kastet drinken sin ut av glasset i ansiktet på den fornærmede kvinnen. Da den tilsølte kvinnen lo av det, kastet den tiltalte også selve glasset.

Glasset var et solid halvlitersglass, og knuste ikke.

Begge kvinnene vitnet i retten om at også den tiltalte kvinnen virket overrasket over at hun faktisk hadde kastet glasset. Den tiltalte forklarte at hun selv fikk sjokk. Hun fastholdt i retten at hun ikke mente å treffe noen med glasset.

Slapp ikke

Det var ikke noen tvil i retten om at glasset var kastet mot den andre kvinnen. Den tiltalte kvinnen mente imidlertid at hun burde slippe straff, siden det hele hadde blitt provosert frem av den andre kvinnen.

Retten mente at glasskastingen var en for grov voldshandling til at kvinnen kunne slippe straff på grunn av provokasjon. Det førte likevel til at kvinnen fikk mindre straff enn hun ellers ville fått.

Den største strafferabatten kom imidlertid av andre hensyn.

Retten dømte kvinnen for å ha utøvet vold med et særlig farlig redskap, og ville normalt sett på en 90 dagers fengselsstraff. Men hensyn til kvinnens barn, rehabilitering fra tidligere rusmisbruk og andre personlige forhold, gjorde at det ble samfunnsstraff i stedet.

Retten mente et fengselsopphold ville gjøre mer skade enn gagn.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no