15. okt
BYGGINGEN: Utviklingssenteret i Kisumu under bygging. I skrivende stund er det ferdig.
 
Kenya-skolestøtte fra Kirkenes
Når 50 barn setter i gang med aktiviteter, mat og leksehjelp i Kisumu i Kenya, sitter minst én kvinne og ser på fra Kirkenes. Da med egne oppgaver i et annet Kenya-prosjekt.

Publisert: 01.des.2015 13:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Turnuslege Marianne Kvestad Øygard i Kirkenes er et av styremedlemmene i organisasjonen Ucare. Hun forteller at organisasjonen nå er i ferd med å åpne et utviklingssenter for vanskeligstilte barn i Kenya. Det settes i gang tirsdag 1. desember.

50 barn

– Etter organisasjonens start i 2014, begynte vi å planlegge byggingen av et utviklingssenter hvor barn kan komme og få mat, omsorg, leksehjelp og være med på ulike aktiviteter. Presterød ungdomsskole i Tønsberg engasjerte seg og samlet inn midlene til byggingen av senteret. Vi skal ta inn 50 barn ved oppstart, og gleder oss veldig, skriver Øygard til SVA.

Øygard var med på å starte den frivillige hjelpeorganisasjonen Ucare sammen med andre norske medisinstudenter i 2014.

Prosjekt Skolegang

Selv var Øygard med på å planlegge Kisumu-prosjektet. Hun er imidlertid ikke med på selve oppstarten. Hun er heller involvert i et helt annet av Ucares prosjekt.

Fra Kirkenes administrerer hun deler av Prosjekt Skolegang, som skaffer faddere som betaler for enkeltbarns skolegang. Det koster nemlig 1500-2000 kroner i året, og det har ikke alle kenyanere råd til.

– Der har vi så langt støttet 60 barn. Når vi får faddere, registrerer jeg dem, finner barn som trenger støtten, og sender bilde og informasjon til fadderne, forteller hun.

Selvforsynte

Ucare er en forkortelse for «Unconditional care project». De har som mål å arbeide for barns rettigheter i utviklingsland, og sette i gang prosjekter som etter hvert kan bli selvforsynte uten hjelp utenfra.

– Vi håper og tror at vi skal utvide dette prosjektet de kommende årene. Vi ønsker i tillegg til senteret å bygge helsestasjon og barnehjem. I tillegg ønsker vi å sysselsette familier, slik at de på sikt kan klare seg selv. Vi er åpne for ideer og samarbeid knyttet til denne videreutviklingen, skriver organisasjonen på hjemmesidene sine, angående Kisumu-prosjektet.

Alt som organisasjonen gjør i Norge blir gjort på frivillig basis, ifølge organisasjonens hjemmesider. Dermed hevder organisasjonen at alt som sendes inn går direkte til formålet.

Ucare har blant annet prosjektet «En varm velkomst» bak seg. Det dreier seg om å samle inn strikkede ullplagg som erstatning for kuvøser, som blir gitt til for tidlig fødte og nyfødte barn i flere afrikanske land.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no