24. okt
SALG: Sør-Varanger kommune vurderer nå om de skal selge Sjømannsklubben til Kimek.
 
Kimek vil kjøpe og rive Sjømannsklubben
Kimek ønsker å kjøpe Sjømannsklubben for å få tilgang til havneområdene nedenfor.

Publisert: 12.jun.2017 17:45
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Sør-Varanger formannskap har behandlet saken og bestemt at det skal bevilges 700 000 kroner til rivingen av bygget, men uten plan om hva arealet skal brukes til etter rivingen.
Kimek eier tomten rundt denne på tre sider og den fjerde siden er mot veien. Nå ber de kommunen vurdere å selge tomten til dem, mot at Kimek står for riving av bygningen
- Vi ser for oss en løsning hvor tomten fradeles, selges til Kimek og bygningen rives på vår bekostning. Vi er kjent med at tomten i arealplanen er avsatt til torgformål. Etter vår mening vil et salg av tomten til oss være en fordel både for kommunen og oss. Kommunen vil spare rivningskostnader og vi vil få lettere tilgang til vårt kaiområde, sier økonomisjef Eirik Wikan ved Kimek.
Rådmann Nina Bordi Øvergaard bekrefter at saken er til behandling i kommunen nå.
Kimek har ni dag en god del aktivitget knyttet til kaiområdet nedenfor, dette spesielt for båter som anløper Kirkenes hvor Kimek står for levering av varer og tjenester og fartøy som venter på reparasjon eller etter gjennomført reparasjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no