12. des
FRIST: Lørdag 24.00 er satt som frist for enighet mellom partene. Bildet er fra Kimek. (Arkivfoto)
 
Kimekansatte har fått permitteringsvarsel
Pon Equipment, Kimek og Kimek Offshore står alle på listen over bedrifter der det kan bli streik fra søndag av.

Publisert: 30.mar.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Tirsdag brøt Parat den frivillige meklingen i frontfaget med Norsk Industri og det er fare for streik fra søndag morgen. Forhandlingsleder Kjell Morten Aune sier det har vært liten fremdrift i forhandlingene så langt.

- Flere tusen arbeidstakere i industrien kan fra mandag være i streik etter at Parat i likhet med Fellesforbundet har brutt meklingen med Norsk Industri.?

- Partene står langt fra hverandre og vi sitter i forhandlinger med en motpart som nå kan fremprovosere en streik, sier Aune i en pressemelding.

Arbeidstakerorganisasjonene har sendt varsel om plassoppsigelser for flere tusen arbeidstakere og en streik vil ifølge Aune få store konsekvenser for en rekke industribedrifter.

Tar ansvar

- Det er kun mekler som kan uttale seg om innholdet i meklingen, men ut fra dagens økonomiske situasjon er våre krav moderate og vi tar et betydelig ansvar for situasjonen i norsk økonomi. Samtidig kan vi ikke akseptere at arbeidsgiversiden ikke er villige til å gå inn i reelle forhandlinger, noe som kan føre oss inn i en streik ingen av oss egentlig ønsker, sier Aune.

Plassoppsigelser

Riksmekleren har mottatt plassoppsigelser og oversikt over hvilke bedrifter som vil kunne bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige i meklingen.

- Tariffavtalen går ut 1. april, men meklingsfristen utløper klokken 24.00 natt til søndag 3.april.

Det er to arbeidstakerforbund som forhandler med Norsk Industri i frontfaget. Fellesforbundet er den desidert største aktøren på arbeidstakersiden. Parat som et forbund i YS har langt færre medlemmer knyttet til frontfagoppgjøret, men forhandler selvstendig for sine medlemmer.

- Fellesforbundet har i dag krevd brudd i meklingen med Norsk Industri for Industrioverenskomsten (frontfaget). 26 000 medlemmer på 800 bedrifter vil bli berørt av en eventuell konflikt. Bruddet betyr at partene må komme til enighet før lørdag 2. april klokka 24.00. Oppnås det ikke enighet vil 26 000 medlemmer gå ut i streik fra arbeidstidas begynnelse klokka 06.00 søndag 3. april.

Det er meldt plassfratredelse for 800 bedrifter tilsluttet Norsk Industri, og bedrifter som forbundet har direkteavtale med gjennom Industrioverenskomsten, skriver Fellesforbundet i en pressemelding. ?

Det vanlige er at plassoppsigelser rutinemessig følges opp med permitteringsvarsler i bedriftene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no