22. okt
POLITIMESTER: Ellen Katrine Hætta er politimester ved Øst-Finnmark politidistrikt og har søkt stillingen som ny politimester i nye Finnmark politidistrikt.
 
Kirkenes bekreftet som politidistrikt
Politidirektoratet bekreftet mandag at Kirkenes blir hovedsete for nye Finnmark politidistrikt.

Publisert: 05.okt.2015 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Stortinget har tidligere vedtatt at antallet politidistrikt går ned fra 27 til 12. Dette er Finnmark (Kirkenes), Troms (Tromsø), Nordland (Bodø), Trøndelag (Trondheim
), Møre og Romsdal (Ålesund), 
Vest (Bergen), 
Sør-Vest (Stavanger), Agder (Kristiansand), Sør-Øst (Drammen), Oslo (Oslo), 
Øst (Sarpsborg), 
Innlandet (Hamar).

Hætta søkt

Fristen for å søke stillingen i ti av de tolv distriktene gikk egentlig ut 31. august. På grunn av få søkere ble fristen utvidet til 30. september.

Dagens politimester i Øst-Finnmark politidistrikt, Ellen Katrine Hætta (45) bestemte seg etter noe betenkningstid for å søke stillingen som ny politimester i det nye politidistriktet også. Det er også Alexandru Ovidiu (22), maskinoperatør Ove Larsen (34) fra Tromsø og lensmann Øyvind Lorentzsen fra Alta.

Politimestrene i Troms og Oslo fortsetter ut sine respektive åremålsperioder, derfor er ikke stillingene i disse distriktene utlyst.

Høringsgrunnlaget er sendt ut til kommunene, fylkeskommunene, fylkesmennene, DSB, politidistriktene, tjenestemannsorganisasjonene i politiet, 110-sentralene (ledere og styrer) og departementene.

Rammebetingelser

– Valg av hovedsete vil i liten grad påvirke polititjenesten ovenfor befolkningen direkte, men skal gi det nye politidistriktet best mulig rammebetingelser for å levere gode polititjenester der folk er, sier Frede Hermansen i Politidirektoratet i en pressemelding.

– Høringsrunden er viktig for å sikre best mulig beslutninger om hovedsetene i de nye politidistriktene. Høringsinstansene kan ha fakta og vurderinger som blir viktige når vi skal ta den endelige avgjørelsen, sier Hermansen.


Når høringsfristen er over i midten av november, vil Politidirektoratet behandle alle høringsinnspillene og beslutte hovedsetene. Målet er at de endelige beslutningene foreligger så tidlig som mulig i desember.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no