7. des
I UTDANNING: Elever på videregående skole. Foto: Finnmark fylkeskommune.
 
Kirkenes blant venteliste-toppen på VGS
Kirkenes VGS er blant de med lengst venteliste. Nå er andre inntaket på videregående skoler i Finnmark klart, og 319 søkere har fått tilbud om skoleplass.

Publisert: 26.jul.2018 09:55
Oppdatert: 28.jul.2018 18:05

Det første inntaket på videregånde skoler er kun for de med ungdomsrett, det vil si ungdom under 24 år, Søkere med rett til å fullføre en videregåendeopplæring, voksenrett eller ikke-rett kan søke og være med i andre inntak, melder Finnmark fylkeskommune.

Det er på Vg1 du finner de lengste ventelistene. Dette kommer av at de mest populære tilbudene finnes her. De gjeldene fagene er Helse- og oppvekstfag, Elektrofag og Teknikk og industriell produksjon.

I Hammerfest, Alta og Kirkenes finnes de lengste ventelistene for opptak til videregående. Det er fortsatt mulig å finne ledige studieplasser på videregående skoler i Finnmark. Dette gjelder spesielt for linjer på Vg2- og Vg3, skriver fylkeskommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no