21. okt
KONTRAKT: - Arbeid i halvannet år er veldig gode nyheter å få før jul, sier Joakim Amundsen i Kirkenes Byggservice. (Foto: Martin Gramnæs)
 
Kirkenes Byggservice kan få jobben
Nye Kirkenes Sykehus:

Publisert: 23.des.2014 06:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Sundquist fikk kontrakten på grunnarbeidet og nå kan Kirkenes Byggservice få en av de to hovedkontraktene på bygging. Endelig avgjørelse tas i februar. - Julefreden er berget, ler Joakim Amundsen.

Styringsgruppa for nytt sykehus i Kirkenes innstiller på å tildele de to hovedkontraktene til Kirkenes Byggservice AS og Cadolto Fertiggebäude GmbH. Kontraktsverdien på de to oppdragene er på tilsammen i underkant av 1 milliard kroner.

Alt byggearbeid

Kontrakten til Kirkenes Byggservice omfatter alt byggearbeid i det nye sykehusets plan 1. Det betyr teknisk sentral, sentralkjøkken, personalgarderober, varemottak og andre driftsfunksjoner i bygget. Den andre kontrakten, som er innstilt til Cadolto, omfatter plan 2 og 3, der alle pasientfunksjoner er plassert, med blant annet hovedvestibyle, sengeområde, poliklinikker, operasjon og akuttmottak.

Stor kontrakt

- Dette er en veldig stor kontrakt for oss, sier prosjektleder i Kirkenes Byggservice, Joakim Amundsen.

- For oss betyr det at vi har arbeid i ett og et halvt år framover, og det er veldig bra med tanke på at det er relativt lite med store bygg i året som kommer. Og så er det godt å få vite dette rett før jul, da får man litt mer julefred, ler han.

Amundsen sier at det er et såpass stort og teknisk avansert prosjekt at det må leies inn underleverandører utenbys fra, men at det også vil bli leid inn lokale underentreprenører.

- Dette er ikke som en vanlig lagerhall, det er mange tekniske og spesielle løsninger, sier han.

Hvor mange Byggservice kommer til å ha i arbeid neste år, sier han det er vanskelig å si, men de slipper i alle fall å tenke på permitteringer på et par år.

Modulbygg

Cadoltos kontrakt betyr at plan 2 og 3 bygges som ferdige seksjoner på fabrikk i Tyskland, transporteres sjøveien til Kirkenes og monteres på byggeplass. Cadolto har mange års erfaring med bygging av sykehus på denne måten i store deler av Europa, heter det i en pressemelding fra styringsgruppa for nytt sykehus.

De skriver at Cadoltos kompetanse på innendørs bygging av moduler gir en bygningsmessig og teknisk meget god kvalitet.

Februar

Styringsgruppas innstilling og klarsignal for å sette i gang bygging skal godkjennes av styrene i Finnmarkssykehuset og Helse Nord, og vil ventelig skje i begynnelsen av februar.

Styringsgruppa mener modulløsning vil gi rask byggetid og god økonomi i prosjektet, og tror sykehuset kan være ferdig i løpet av høsten 2016.

De mener at med denne løsningen vil sykehuset kunne bygges innenfor kostnadsrammen på prosjektet, som er 1,46 milliarder kroner.

Lokale firmaer

I pressemeldingen heter det også at med den siste tildelingen er allerede en tredel av kontraktsverdien for det nye sykehuset tildelt kirkenesfirmaer. Også det tyske firmaet vil være avhengig av leveranser fra lokale firmaer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no