22. okt
ÅRETS DELTAKERE: Fra venstre Anastasia Vasiilieva, Ingvild Asheim og Malin Ingbjør Selfors. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Kirkenes på radio på mandag
Ingvild, Anastasia og Malin stilte i årets Klassequiz.

Publisert: 01.mar.2014 09:52
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Om det ikke skjer noe uventet, vil man få høre tiendeklassingene Ingvild Asheim, Anastasia Vassilieva og Malin Ingbjør Selfors på NRK P1 mandag morgen. De er nemlig Kirkenes ungdomsskoles deltakere i den årlige Klassequizen. Der konkurrerer elevlag fra ungdomsskoler over hele landet i et knippe quizspørsmål. Fylkesvinnerne vinner 5000 kroner til klassen, og går videre til landsfinale.

Det var Malin som først ble spurt om hun kunne danne et lag. Da så hun først på venninnene Ingvild og Anastasia - og så var det ingen andre som meldte seg. Ikke nødvendigvis noe problem, for Malin mener Ingvild og Anastasia er smarte.

Nå er ikke smarthet det eneste som trengs i Klassequizen. Man vet aldri hvilke spørsmål man får.

- Vi hørte på tidligere quizer som hadde gått, og søkte rundt på internett for å forberede oss, forteller Malin. Da quizen endelig var i gang, syntes de tre elevene at kategoriene var litt vanskelige. De fikk blant annet spørsmål om den kjemiske sammensetningen i metall, og geografi.

Klassequiz-runden ble tatt opp mandag denne uka. Hvordan det gikk med laget, får man først vite den kommende mandagen. Men Malin er fornøyd med prestasjonen. Og lærer Are Olaussen er uansett utrolig stolt av laget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no