10. des
I STUDIO: Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har musikkmaraton under Kirkenesdagene. De er også i ferd med å spille inn sine kvenske og finske melodier.
 
Kirkenesdagenes «husband»
Beddari og Nilsen stiller med fem ulike konserter de nærmeste dagene.

Publisert: 30.jul.2015 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har fått en behørig plass i Sør-Varangers musikkliv med sine tolkninger av tradisjonsmusikk. De er også vel notert utenfor kommunegrensene. I sommer har de spilt på Kipparifestivalen i Børselv og på den kvenske festivalen Paaskiviikko i Nord-Troms, forteller de.

Tre på torsdag

Under Kirkenesdagene stiller de med både det gamle finske og kvenske og mer rocka repertoar.

Beddari og Nilsen åpner med tradisjonsmusikken, på torget under selve åpning av dagene. Litt seinere på dagen finner du dem på biblioteket der de bidrar til Harald Sundes lansering av boka med Lars Stærks samiske sagn. Musikken er lagt opp til temaet.

- Det blir vårt samiske repertoar med blant annet sjøsamisk musikk fra Sør-Varanger, opplyser Beddari og Nilsen.

For tredje gang på torsdag stiller de på scenen om kvelden, denne gang på Ritz, sammen med Roy Hojems «Litt av et band»-prosjekt og det er da sjangeren glir over i amerikansk rock og blues.

Simone på norsk

Fredag er de tilbake på torget, med rallarvise, gamle slagere og noe av deres eget materiale.

Lørdag avslutter de sin musikkmaraton med intet mindre enn en konsert med musikk av Nina Simone, det er hun amerikanske blues- og soulsangeren som fikk suksess med låter som «I put a spell on you» og «My baby just cares for me».

Anne Margaret har oversatt tekstene til norsk. Intet mindre. Og konserten på lørdag skal vise bredden i Simones repertoar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no